Τρίτη 07.04.2020
More

  Αποχρώσεις- Οι καιροί απαιτούν πια νέα σχολικά κτίρια

  Μόλις στις αρχές του ’80, το πρόβλημα με τη σχολική στέγη ήταν εμφανές και το καταλαβαίναμε στα… ποδαράκια μας.

  Τότε μέναμε στην Καλούτσιανη και σε πέντε λεπτά ήμουν στο 4ο Δημοτικό Γυμνάσιο. Αντίθετα, για το Γυμνάσιο έπρεπε να διασχίσω τη μισή πόλη για να βρεθώ στο 2ο Γυμνάσιο και σε διπλή βάρδια πρωί απόγευμα κάτι που συνεχίστηκε και μέχρι την Α’ Λυκείου που βρέθηκα στο από πάνω σχολείο, στο «Αρρένων», την παλιά Ζωσιμαία. Χρειάστηκε να δημιουργηθεί το νέο κτίριο στην Κιάφα για να κάνουμε δύο χρονιές Λυκείου στα τέλη πια του ’80 σε ένα σύγχρονο κτίριο που είχε και τα… πλεονεκτήματά του, αφού στη γυμναστική για τρέξιμο βγαίναμε στα λιβάδια γύρω.

  Εκείνο το κύμα δημιουργίας νέων σχολικών κτιρίων δεν συνεχίστηκε, παρά τις προσπάθειες που έγιναν και κατασκευάστηκαν και κάποια νέα κτίρια. Και προστέθηκαν και νέες ανάγκες με την προσχολική αγωγή που απαιτούσε και νέους Παιδικούς, που έγιναν και κάλυψαν τις επιπλέον ανάγκες. Όμως η πόλη άλλαζε ραγδαία, ο κόσμος ο πολύς άρχισε να φεύγει από το κέντρο και να βρίσκει κατοικίες στους Αμπελόκηπους, στα Καρδαμίτσια ή τον Βοτανικό και την Ανατολή και ακόμα πιο πέρα. Μία άλλη πόλη γεννιόταν, μία πόλη που ακόμα και σήμερα μεγαλώνει.

  Αυτές οι αλλαγές συνέπεσαν στο τέλος με την κρίση και την έλλειψη πια δημοσίων πόρων για νέα κτίρια, την ώρα που έφτανε το πλήρωμα του χρόνου για να γίνουν συντηρήσεις στα παλιότερα και σε όσα ήδη είχαν παλιώσει. Για να μην πούμε και για τις ανάγκες και για νέο, σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό που απαιτεί η εκπαίδευση σήμερα.

  Ευτυχώς ο δήμος και η περιφέρεια βρέθηκαν αυτά τα χρόνια κοντά στα σχολεία και μαζί με πολλούς δραστήριους συλλόγους γονέων, κάλυψαν σιωπηλά και με μεγάλο αγώνα πολλές ανάγκες. Έχω πολλά παραδείγματα προσωπικά να αναφέρω στους δύσπιστους.

  Όμως υπάρχει και ένα όριο αντοχής και αυτό έχει φτάσει για τα Γιάννενα που χρειάζονται πλέον νέα κτίρια, νέες σύγχρονες υποδομές. Υποδομές που θα καλύψουν και τις ανάγκες της μεταβαλλόμενης πόλης, αλλά θα αλλάξουν και τον τόνο, το ύφος και το περιεχόμενο της εκπαίδευσης συγχρονίζοντάς το με τις διεθνείς εξελίξεις. Μπορεί η χώρα να περνάει δύσκολα χρόνια, αλλά η εκπαίδευση δεν πρέπει να μείνει πίσω γιατί είναι το μέλλον. Και ο Δήμος Ιωαννιτών οφείλει να βάλει μπροστά ένα δικό του σχέδιο για τα σχολικά κτίρια.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  20 νέα κρούσματα σε μια ημέρα – 6 ασθενείς κατέληξαν

  Μέσα σε μία ημέρα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 20 ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 1.755. Το 55% αφορά σε άνδρες.  

  Νέα επιχορήγηση της Περιφέρειας στο ΠΓΝΙ για την αντιμετώπιση της πανδημίας

  Νέα επιχορήγηση της Περιφέρειας Ηπείρου θα δοθεί  στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

  Η εξέλιξη των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ήπειρο

  Η εικόνα ως προς την πορεία υγείας των νοσούντων από κορωνοϊό ως και τα νέα ύποπτα κρούσματα στην Ήπειρο μέχρι σήμερα, Δευτέρα 6 Απριλίου το μεσημέρι, σύμφωνα με τα στοιχεία των νοσοκομείων, έχει ως εξής:

  Γεραπετρίτης: «Δεν αποκλείονται αυστηρότερα μέτρα»

  Σε «μενού αυστηροποίησης» των έκτακτων μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας, προκειμένου να συγκρατηθεί περαιτέρω η διασπορά του κορωνοϊού, αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.  

  Θυελλώδεις άνεμοι εμποδίζουν τα δρομολόγια στη Παμβώτιδα

  Άνεμοι βορειοανατολικοί που φτάνουν ως και τα 6 μποφόρ σημειώνονται από το πρωί στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων.

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.