Τετάρτη 10.08.2022
More

  Αποχρώσεις – Όλοι έξω

  Οι Βρυξέλλες ήταν πολύ ωραίες την προηγούμενη εβδομάδα. Γιατί είχαν πολύ ήλιο και ζέστη και αυτό δεν είναι λίγο. Το χαίρονταν ο κόσμος που είχε βγει νόμιζες όλος έξω. Αλλά μου έλεγαν κι ότι αυτή είναι μία τάση πια, να είναι όλοι έξω. Πικ νικ και άραγμα στα μεγάλα πάρκα, μπύρες και καφέδες κάτω από τον ουρανό, σε μία πόλη που τα τραπεζοκαθίσματα έχουν πια… ελληνική ανάπτυξη.

  Μεσοβδόμαδα το φως της μέρας κρατούσε σχεδόν ως τις 11 το βράδυ με ένα μπλε που καταλάβαινες ότι το είχε δει ο Μαγκρίτ σε εκείνες τις οριακές του αποχρώσεις. Και η αίσθηση της ζωτικότητας, ότι κάτι κινείται στην πόλη ήταν πιο έντονη από ποτέ. Ή θέλαμε να είναι, γιατί είναι η πανδημία που θέλουμε να αφήσουμε πίσω, το αίσθημα του αποκλεισμού περισσότερο και όχι τόσο τη νόσο που έτσι κι αλλιώς δεν λέει να φύγει.

  Μάσκες φοράγανε ελάχιστοι. Ο κανόνας είναι ότι σέβεσαι τον άλλο, έχεις κάνει τα εμβόλια και τηρείς τα μέτρα, πριν κάνεις μία συνάντηση ή πας για δουλειά, οπότε αφήνεις περιθώρια μόνο για την ατυχία.

  Οι Βρυξέλλες άλλωστε είναι κατά το ένα μέρος της μία πόλη της δουλειάς, εκεί που είναι τα κτίρια της ΕΕ και η άλλη πλευρά η πιο διάσημη είναι κι αυτή αφιερωμένη στον τουρισμό. Χιλιάδες κόσμος έβγαζε σέλφι στη «μεγάλη πλατεία». Που σημαίνει ότι η ανάγκη για εξωστρέφεια και ζωή είναι ,μεγαλύτερη από το άγχος των περιορισμών και των αποκλεισμών. Κι αυτό ισχύει σε όλον τον κόσμο πια.

   

   

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ