Τετάρτη 16.06.2021
More

  Αποχρώσεις- Ώρα αποφάσεων για τα αδέσποτα

  Ξεκίνησε η διαβούλευση για τη διαχείριση των ζώων συντροφιάς και των αδέσποτων με νέες ρυθμίσεις, συγχρονισμό με τις διεθνείς εξελίξεις και ένα αυστηρότερο πλαίσιο προστασίας των ζώων. Θα υπάρξουν πάλι αντιρρήσεις και διαφωνίες κάτι που δεν είναι από μόνο του κακό. Κακό είναι να χάνουμε το στόχο.

  Και βασικός στόχος σε αυτή τη φάση στη χώρα είναι να μειωθεί ο αριθμός των αδέσποτων ζώων στους δρόμους. Γιατί αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα, έχει πάρει διαστάσεις διεθνώς και η Ελλάδα είναι σε πολύ δυσχερή θέση. Τα αδέσποτα ζώα είναι ένας δείκτης που δείχνει έλλειψη πολιτισμού.

  Η μόνη λύση για τα αδέσποτα είναι οι στειρώσεις και οι υιοθεσίες. Λύση δεν είναι να κλείνεις τα ζώα σε καταφύγια- άλλωστε δεν υπάρχουν χώροι για τις εκατοντάδες χιλιάδες ζώα που έχουν αφήσει εκτεθειμένα οι άνθρωποι. Επειδή συνεπώς δεν υπάρχουν άλλες λύσεις, απομένει μόνο η στείρωση κάθε ζώου που μένει με ανθρώπους, με τους όρους που θα θέσει ο νομοθέτης. Μετά έρχονται οι δήμοι που θα διαχειρίζονται τα ζώα που έμειναν χωρίς φροντίδα.

  Η κατάσταση στην Ελλάδα έχει ξεφύγει εδώ και δύο δεκαετίες και κάτι πρέπει να γίνει. Με τις αυστηρές ποινές άρχισε να στέλνεται και το μήνυμα ότι υπάρχει κράτος, αν αυξήσουμε και τη φιλοζωία τότε θα ανοίξει ο δρόμος για μία καλύτερη κατάσταση. Και ποιος ξέρει, κάποια στιγμή μπορεί και στην Ελλάδα να δούμε όλα τα ζώα να ζουν ευτυχισμένα μαζί με τους ανθρώπους. Μπορεί να γίνει.

   

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ