Τρίτη 24.05.2022
More

  Αποχρώσεις- Πείθοντας τον κόσμο να φτάσει ως την αιμοδοσία

  Αιμοδοσία χτες στο Κλειστό Γυμναστήριο από το ΠΕΑΚΙ. Όλα τέλεια. Η οργάνωση τέλεια. Και δεν υπερβάλλω, γιατί έχει σημασία η οργάνωση. Είναι και τα μέτρα τώρα που τηρούνταν σωστά, αλλά το βασικό είναι ότι δεν σε ενοχλούσε η διαδικασία, ότι δεν σε εμπόδιζε. Κι αυτό δεν είναι απλό και αυτονόητο, αλλά θέλει προσπάθεια και δουλειά από πίσω. Κι αυτή τη δουλειά την έκαναν τόσο οι άνθρωποι του ΠΕΑΚΙ όσο και της Αιμοδοσίας του ΠΓΝΙ τόσο καλά ώστε να μη φαίνεται. Σαν να είναι αυτονόητη.

  Και το λέω, γιατί έχω την εμπειρία της αιμοδοσίας, και ξέρω ότι τον πολύ κόσμο τον ενοχλούν στην αιμοδοσία πολλά μικρά μικρά πράγματα και για αυτό δεν έχουμε και πολλούς αιμοδότες. Ο χώρος, η υποδοχή, η αναμονή, ο τρόπος συνέντευξης, όλα παίζουν ρόλο. Και έχουμε την τύχη στα Γιάννενα με τα δύο νοσοκομεία να έχουμε εξαιρετικές συνθήκες αιμοδοσίας.

  Όμως τελικά δεν παίζεται ούτε εκεί το στοίχημα της αιμοδοσίας. Παίζεται πολύ πιο πριν εκεί που πρέπει μόνοι μας να λάβουμε την απόφαση., Κι εκεί τα «εμπόδια» είναι πολύ περισσότερα, γιατί έχουν να κάνουν με το βήμα που πρέπει να κάνουμε προς τα έξω, προς τον άλλο που έχει ανάγκη για αίμα.

  Πολύ καλές συνεπώς οι εξωτερικές αιμοδοσίες που γίνονται στην πόλη αλλά και το κράτος πρέπει να βρει τρόπους να πείσει τον πολύ κόσμο να τις γνωρίσει.

   

   

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ