Πέμπτη 03.12.2020
More

  Αποχρώσεις- Πέρα από τα εύκολα στερεότυπα

  Ψάχνουμε συνέχεια να βρούμε «ενόχους» για την έξαρση της νόσου, αν και είναι διεθνές το φαινόμενο. Ανακαλούμε όμως όλα εκείνα που θα μας καθησυχάσουν σε ατομικό επίπεδο, θα μας δώσουν εύκολες απαντήσεις.

  Είναι βολικό για παράδειγμα να πιστεύεις ότι φτάσαμε στα 3.000 κρούσματα γιατί φταίνε τα “πλαστά τεστ” των Αλβανών και των άλλων επισκεπτών που έρχονταν στη χώρα ή η ερωτική ζωή των νέων το καλοκαίρι στα νησιά.

  Τέτοια παραδείγματα ικανοποιούν δύο τυπικές πια και κυρίαρχες αντιλήψεις της “μέσα Ελλάδας”, ότι “φταίνε οι ξένοι” και ότι οι άλλοι κάνουν πάντα περισσότερο σεξ από εσένα.

  Αυτές οι “ιδέες”, όμως έχουν βάθος μέσα στο χρόνο και αποτελούν στερεότυπα. Αναπτύχθηκαν πάνω στο κύμα της αποθέωσης του ελληνικού μοντέλου ανάπτυξης τη δεκαετία του ’90 που στηρίζονταν στον με κάθε τίμημα καταναλωτισμό και την αύξηση της ζήτησης , αλλά και την άμεση ικανοποίηση των θέλω, των επιθυμιών, εις βάρος του άλλου.

  Από αυτό το απόθεμα αντλούνται και σήμερα επιχειρήματα όπως έγινε και μέσα στη μεγάλη κρίση (“μαζί τα φάγαμε”) ώστε να αποφεύγεται η συζήτηση για βαθύτερα αίτια όπως είναι η διεκδίκηση από τις αγορές κάθε ελεύθερου πεδίου, ακόμα και εις βάρος της δημόσιας Υγείας ή η υποβάθμιση των δημοσίων συστημάτων Υγείας και Παιδείας που άρχισε βέβαια πολύ πριν από τις κρίσεις που βιώνουμε, αλλά αποκαλύφθηκε τώρα που έχουμε ανάγκη τη δημόσια και κρατική μέριμνα ώστε να συντονίσουμε τις πολιτικές προστασίας των ανθρώπων σε συλλογικό επίπεδο.

   

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Εν αναμονή της παράτασης του lockdown- Τι θα γίνει με εστίαση, λιανεμπόριο, σχολεία

  Πώς και πότε θα ανοίξουν μπαρ, εστιατόρια, καταστήματα, κομμωτήρια και σχολεία και τι θα γίνει τα Χριστούγεννα

  Ζητούμενο πλέον η βιώσιμη επανεκκίνηση

  Το επόμενο βήμα αναζητεί ή αγορά της εστίασης

  Η πίεση στα νοσοκομεία είναι μικρότερη

  Την εικόνα της πανδημίας στα Ιωάννινα παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος, Μ. Ελισάφ

  Τα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων

  Διαβάστε στα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων της Πέμπτης 3 Δεκεμβρίου

  Με μειώσεις τα δημοτικά τέλη του 2021 (αναλυτικοί πίνακες)

  Με μειώσεις εγκρίθηκαν από το δημοτικό συμβούλιο που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ, τα ανταποδοτικά τέλη του Δήμου Ιωαννιτών για τη νέα χρονιά.

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.