Τρίτη 07.07.2020
More

  Αποχρώσεις- Πόλεις φτιαγμένες μόνο για αυτοκίνητα

  Όταν έκλεισε μέσα στην καραντίνα η παραλίμνια οδός για να μην υπάρχουν συναθροίσεις, υπήρξαν αντιδράσεις. Όταν έδωσε ο Δήμος περισσότερο χώρο σε πεζούς και ποδήλατα υπήρξαν πάλι αντιδράσεις, από άλλους προφανώς.

  Δεν βγάζεις άκρη στις πόλεις, αφού τις περισσότερες φορές δεν υπάρχουν τρόποι σύνθεσης και συναινέσεων.

  Αλλά δεν μπορεί κάποιος να μην παρατηρήσει ότι και στα Γιάννενα και σε όλες τις πόλεις της χώρας, το πρώτο που συζητιέται είναι πού θα πάνε τα αυτοκίνητα, πού θα παρκάρουν, πώς θα γίνουν νέοι δρόμοι.

  Δεν είναι παράλογο, αφού το αυτοκίνητο είναι κομβικός παράγοντας για τις μετακινήσεις.

  Αλλά εδώ μιλάμε για απουσία πλήρους εναλλακτικής. Τολμά κανάς δήμαρχος να προτείνει μετά από μελέτη καμιά πεζοδρόμηση και αμέσως τρέχουν σχεδόν όλοι να του πουν ότι έχει άδικο και θα πλήξει την αγορά. Χρειάστηκαν 20 χρόνια στα Γιάννενα να πειστούμε ότι οι αναπλάσεις του ιστορικού κέντρου και οι πεζοδρομήσεις στο κέντρο βοηθάνε όχι μόνο τους πεζούς, αλλά και την αγορά.

  Η δε αριστερά και η οικολογία που κάποτε πάλευαν για το «δικαίωμα στην πόλη» τώρα ασχολούνται- όχι όλοι, αλλά πολλοί- με το ποιον δήμαρχο θα στηρίξουν κάθε φορά που έχει εκλογές.

  Με άλλα λόγια, είτε έτσι είτε αλλιώς και παρά τις εξαγγελίες και τα ευχολόγια, στο τέλος καταλήγουμε στο πώς να εξασφαλιστεί περισσότερος χώρος για να παρκάρουμε τα αυτοκίνητα.

   

   

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Ζητήματα υδροκλοπής εξετάζει η ΔΕΥΑΙ

  Άσκησε αντιπολίτευση σκληρή για την ΔΕΥΑΙ όταν βρισκόταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης του δήμου.

  Την Παρασκευή 10 Ιουλίου τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών

  Την προσεχή Παρασκευή, 10 Ιουλίου, θα αναρτηθούν στα σχολεία οι βαθμοί των Πανελληνίων 2020, όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας.

  Τα Γιάννενα μία από τις 100 «έξυπνες πόλεις»

  Μέλος της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «100 Intelligent Cities Challenge» αποτελεί πλέον ο Δήμος Ιωαννιτών.

  Μ. Ελισάφ: «Αυτονόητη η συζήτηση για τα LED στην Οικονομική»

  Απολύτως απαραίτητη και αυτονόητη χαρακτηρίζει ο Μ. Ελισάφ την συζήτηση του θέματος της ενεργειακής αναβάθμισης οδοφωτισμού στην επικείμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

  Το Πρυτανικό Συμβούλιο για τις αντιστοιχίες των Πανεπιστημιακών Τμημάτων

  Στις 25 Ιουνίου δημοσιεύθηκε η ΥΑ 77275/Ζ1 (Β’ 2549) με τις αντιστοιχίες των Πανεπιστημιακών Τμημάτων για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.