Πέμπτη 02.04.2020
More

  Αποχρώσεις- Τα κλειστά κέντρα που δεν είναι κλειστά

  Μία πτυχή του πολιτικού προβλήματος σε μεγάλα θέματα όπως είναι το προσφυγικό, είναι και η ορολογία που χρησιμοποιείται. Ορολογία που παίζει και με τα νοήματα και τις ερμηνείες, σε βαθμό κάποιες φορές άλλο να ακούς κι άλλο να ισχύει.

  Για παράδειγμα δεν υπάρχουν “ανεξέλεγκτα” ή “άναρχα” κέντρα προσφύγων όπως λένε κάποια επίσημα χείλη. Ο υπουργός Ν. Μηταράκης επισκέφτηκε στην πρόσφατη περιοδεία του, τον Κατσικά στα Γιάννενα και θα είδε ότι είναι ένα οργανωμένο κέντρο. Θα μπορούσε να πάει και στη Φιλιππιάδα ή στην Αγ. Ελένη και θα έβλεπε κάτι ανάλογο.

  Άλλο είναι η κατάσταση στη Μόρια που κατά τον μεγαλύτερο βαθμό δεν είναι “κέντρο”, αλλά μια άθλια κατάσταση αυθαιρεσίας, όνειδος για τη σύγχρονη Ελλάδα, όπως ήταν και η Ειδομένη. Όπως και άλλη συζήτηση ήταν οι πολύ άσχημες συνθήκες με τις σκηνές αρχικά στον Κατσικά. Το να τα μπερδεύουμε όλα μαζί αυτά είναι μία κατάσταση δημιουργίας σύγχυσης. Μήπως μάλιστα αφανής στόχος αυτής της ρητορικής και της κατάστασης σύγχυσης είναι να μειωθεί τελικά η μέριμνα για τους πρόσφυγες;

  Όσο τα “κλειστά” κέντρα που θα γίνουν, δεν θα είναι ακριβώς κλειστά αφού δεν επιτρέπεται να λειτουργούν τέτοια κέντρα αποκλείοντας και «φυλακίζοντας» τους αιτούντες άσυλο, οι οποίοι είναι ελεύθεροι άνθρωποι με δικαιώματα ίδια με των πολιτών της χώρας. Μπορεί όμως ένα κέντρο να έχει ελεγχόμενη είσοδο έξοδο για λόγους ασφαλείας.

  Και σε αυτήν την περίπτωση όμως, με τη ρητορική αυτή, αυξάνεται η αίσθηση ασφυξίας και απομόνωσης των ανθρώπων. Κι όταν χρησιμοποιείς λέξεις μόνο και μόνο για να ικανοποιείς ένα ακροατήριο τότε ενισχύεις μια αντίληψη που τροφοδοτεί τελικά τον ρατσισμό και τις πολιτικές διαχωρισμού.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  «Συναγερμός» με λήψη όλων των μέτρων

  Η έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στην Άρτα έχει σημάνει συναγερμό στις αρμόδιες υγειονομικές αρχές και την Πολιτική Προστασία.

  Τα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων

  Διαβάστε σήμερα στα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων σήμερα, Πέμπτη 2 Απριλίου.  

  Στους 51 οι νεκροί στην Ελλάδα- Απεβίωσε άνδρας στην Καστοριά

  Στους 51 ανέβηκε ο αριθμός των θυμάτων του κορωνοϊού, καθώς ένας 51χρονος από την Καστοριά, άφησε την τελευταία του πνοή.

  Χωρίς πιστούς οι Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας

  Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να γίνουν οι Ακολουθίες για το Πάσχα κεκλεισμένων των θυρών, προτρέποντας τους πιστούς να παραμένουν σπίτι όπως έχει διατάξει και η πολιτεία.

  Πώς θα γίνει η αναστολή τριών μηνών σε δόσεις και οφειλές- Ποιους αφορά

  Το πώς θα γίνει η αναστολή τριών μηνών σε δόσεις και οφειλές και το ποιους αφορά, εξειδικεύεται σε νέο νομοθέτημα της κυβέρνησης

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.