Παρασκευή 04.12.2020
More

  Αποχρώσεις- Τα θέλουμε όλα ως εικόνες και οπτικές εμπειρίες

  Γιατί δεν μπορούμε πια να ακούσουμε ραδιόφωνο; Κυρίως γιατί έχει αλλάξει ο τρόπος ζωής μας και υπάρχουν και άλλα μέσα και τρόποι ψυχαγωγίας.

  Η κύρια αλλαγή του τρόπου ζωής είναι ότι ακόμα κι έχουμε ελεύθερο χρόνο δεν τον περνάμε γύρω από ένα σταθερό ραδιόφωνο στο σπίτι, αλλά γύρω από μία τηλεόραση και με το ίντερνετ σε κινητές συσκευές.

  Έτσι μένει χρόνος περισσότερο στο αυτοκίνητο για αυτό και οι εκπομπές προσανατολίζονται σε πρωινό πρόγραμμα με ενημέρωση ώστε να πιάνουν τους οδηγούς.

  Έχει αναπτυχθεί πάντως το διαδικτυακό ραδιόφωνο κυρίως σε web εκδοχές των κανονικών σταθμών και σε ένα βαθμό και αυτόνομα δικτυακών, αλλά προσανατολίζονται σε μουσική ψυχαγωγία κυρίως.

  Τελευταία ανεβαίνουν και τα podcast, σφήνες ήχου συνήθως σε μία μεγαλύτερη ιστοσελίδα ενημέρωσης με αυτόνομη δημιουργία με μουσικά κομμάτια, αλλά και αφηγήσεις και συνεντεύξεις.

  Προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πιο βασικό και μεγαλύτερο πρόβλημα της εποχής μας που είναι ότι τα θέλουμε όλα ως εικόνες και σαν οπτικές εμπειρίες και λιγότερο ακουστικές. Κι αυτή είναι όντως μία σημαντική πρόκληση. Να μάθουμε και να ακούμε.

   

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  14 νέα κρούσματα στην Ήπειρο-12 στα Ιωάννινα

  Στα 14 ανέρχονται τα νέα κρούσματα στην Ήπειρο το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

  1.667 νέα κρούσματα, 612 διασωληνωμένοι και 98 νεκροί

  Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.667 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο.

  Δωρεά οργάνων στο ΠΓΝΙ

  Λήψη οργάνων από αποβιώσασα δότρια πραγματοποιήθηκε στο ΠΓΝΙ

  Τα δύο σενάρια για το άνοιγμα των σχολικών μονάδων

   Οι εισηγήσεις των ειδικών, οι πιθανές ημερομηνίες

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.