Κυριακή 26.06.2022
More

  Αποχρώσεις- Θέλει έγνοια ο κάτοικος του μακρινού τόπου

  Πολλά χωριά της Ηπείρου δεν βλέπουν τηλεόραση γιατί δεν είναι καλό το σήμα. Χρόνια ολόκληρα τώρα συζητάμε για αυτές τις «λευκές περιοχές» όπως ονομάζονται και τι πρέπει να γίνει. Και ασχολούμαστε πολύ με το ποιος έχει την ευθύνη και τι πρέπει να γίνει, αλλά αποτέλεσμα δεν διαφαίνεται πάντα. Και τελικά είναι και αυτό ένα θέμα για την αδυναμία που επιδεικνύει η Πολιτεία στο να αντιμετωπίσει τα πολλά μικρά και μεγάλα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών της χώρας.

  Και χρειάζεται προφανώς ένα σχέδιο για τις ορεινές περιοχές την ανάπτυξή τους όπως και για τη νησιωτικότητα. Και υπάρχουν τα μεγάλα θέματα των επενδύσεων, του ΦΠΑ, του επιδόματος θέρμανσης ή των φορολογικών κινήτρων για γίνει μία επένδυση. Αλλά πρέπει να βρεθούν τρόποι για να λυθούν και μερικά προβλήματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινή ζωή.

  Ας πούμε να βλέπουν όλοι τηλεόραση και να έχουν γρήγορο ίντερνετ. Ή να μπορούν να φτάσουν με ασφάλεια στο κοπάδι τους. Ή να έχουν όλες οι απομακρυσμένες περιοχές ειδικευμένους γιατρούς και ιατρεία. Πόσο μισθό θέλει ένας νέος γιατρός για να πάει σε ένα νησί; Ας του δώσουμε 3 χιλιάδες τον μήνα μισθό για να μείνει στο νησί για τρία χρόνια ας πούμε. Κάπως έτσι, με κίνητρα, γενναιοκαρδία από το κράτος και μέριμνα για όλα, μπορούμε να κάνουμε ελκυστικό έναν τρόπο ζωής στις μακρινές περιοχές της χώρας. Αν μας ενδιαφέρει ο τόπος.

   

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  Από την εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

  Sourceele.gr

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ