Τετάρτη 25.11.2020
More

  Αποχρώσεις- Τι θα μας συμβεί

  Και ήρθε λέει η επόμενη μέρα και τα κρούσματα έχουν μηδενιστεί και τα εμβόλια σηκώνουν τείχη και η νόσος αποχαιρετά την καθημερινότητά μας. Πώς θα είμαστε άραγε; Τι θα σκεφτόμαστε, πώς θα μας έχει αλλάξει όλο αυτό που ζήσαμε;

  Δύο νομίζω θα είναι οι κυρίαρχες αλλαγές. Η πρώτη θα είναι ίσως μία αίσθηση ότι πλέον μπορούμε να κάνουμε τα πάντα, ότι δικαιούμαστε τα πάντα. Μπορεί να μας βγει το ανικανοποίητο, μια επιτακτική ανάγκη να βιώσουμε όσο μπορούμε αυτά που καταπιέζαμε ή τα βάζαμε παλιότερα σε δεύτερη μοίρα. Παρατηρείται κάτι τέτοιο όταν ερχόμαστε μπροστά σε μία υπαρξιακή κρίση.

  Η δεύτερη τάση μπορεί να είναι ένα πισωγύρισμα, ένα αίσθημα φόβου, μία συντηρητική τάση για ασφάλεια. Βιώνοντας κάτι τόσο πολύ ακραίο μπορεί να μας μείνει η ανασφάλεια και να παγιωθεί μέσα μας ο δισταγμός, η ανάγκη να είμαστε συνέχεια «μέσα», προστατευμένοι.

  Μπορεί πάλι να μη συμβούν έτσι τα πράγματα. Μπορεί να τα βιώσουμε όλα αυτά ταυτόχρονα και σε διάφορες δόσεις, μπορεί να γυρίσουμε στις παλιές μας ζωές σαν μην συνέβη τίποτα, μπορεί να μην καταλάβουμε καν τι άλλαξε. Μπορεί.

   

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Τον Δεκέμβριο διπλασιάζεται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

  Τι ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στην Ολομέλεια της Βουλής

  «Τέλος» στη σύνδεση Εγνατίας με την Ε.Ο. Ηγουμενίτσας- Πρέβεζας

  Ανακοίνωση για τη μελέτη «οδική σύνδεση Εγνατίας Οδού με Ε.Ο. Ηγουμενίτσας- Πρέβεζας»

  Πανεπιστήμιο και δικηγορικός σύλλογος καταδικάζουν την επίθεση της αστυνομίας

  Οι ανακοινώσεις του Πρυτανικού Συμβουλίου και του Δικηγορικού Συλλόγου

  Μόνιμοι οι γιατροί που είναι με συμβάσεις στις ΜΕΘ

  Μόνιμες θέσεις για τους συμβασιούχους γιατρούς των ΜΕΘ προανήγγειλε ο πρωθυπουργός

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.