Τρίτη 11.08.2020
More

  Αποχρώσεις- Το κενό της στοχοθεσίας στον Δήμο Ιωαννιτών

  Στο ερώτημα για το ποιος είναι ο ρόλος του τοπικού Τύπου, θέμα που εμπλέκεται αυτές τις μέρες και στην όλη συζήτηση περί της περίφημης λίστας για τη διαφήμιση «μένουμε σπίτι», θα αρκούσε να απαντήσει κάποιος με το τι γίνεται στο έργο του οδοφωτισμού του Δήμου Ιωαννιτών.

  Μέσα σε μία σελίδα, περίπου 800 με 1.000 λέξεις, καταφέρνουν οι δημοσιογράφοι της πόλης- όσοι απέμειναν να εργάζονται επαγγελματικά μετά τις αλλαγές στο χώρο των ΜΜΕ τα τελευταία 20 χρόνια- να συμπυκνώσουν τις αποφάσεις που λαμβάνονται, τις ανακοινώσεις και όσα γίνονται αντιληπτά πίσω από τις λέξεις. Ο αναγνώστης έχει τουλάχιστον μια εικόνα για το τι γίνεται σε ένα μείζον θέμα που τον αφορά αφού από την τσέπη του θα πληρώσει το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του φωτισμού.

  Αλλά οι αναγνώστες είναι πολύ λιγότεροι από τους κατοίκους της πόλης. Κι εδώ δεν θα σχολιάσουμε τα θέματα του Τύπου και της δημοσιογραφίας, αλλά την αδυναμία της δημοτικής αρχής να παρουσιάσει το σχέδιό της για την πόλη. Μία αδυναμία που δεν είναι επικοινωνιακή, αν και υπάρχουν εμφανή επικοινωνιακά προβλήματα στον Δήμο που έχουν να κάνουν με τη γείωση στην κοινωνική βάση που ενδιαφέρεται να ακούσει τι θέλει να κάνει ο δήμαρχος.

  Η αδυναμία πηγάζει από μια επιλογή κι αυτή είναι η έλλειψη προγράμματος της δημοτικής αρχής.

  Το θέμα το έχουμε επισημάνει ξανά, από την αρχή σχεδόν, όταν φάνηκε ότι δεν υπάρχει σχέδιο για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Πρόγραμμα έχουν και οι τρεις παρατάξεις που συγκροτούν τη δημοτική αρχή.

  Η δημοτική αρχή όμως από τη στιγμή που ανέλαβε δεν έχει ανακοινώσει κάποιους στόχους, κάποιες επιδιώξεις, έναν προγραμματισμό. Προτιμάει να φέρνει τα θέματα που θέλει στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και σε επιμέρους επιτροπές οι οποίες αίφνης σε μία πρωτοφανή παρέμβαση της κυβέρνησης σε ζητήματα δημοκρατίας της τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν αποκτήσει ισχυρότερο ρόλο από όσο παλιότερα.

  Δεν είναι αδόκιμο προφανώς να φέρνει τα θέματα που θέλει μία δημοτική αρχή σε ένα δημοτικό συμβούλιο. Αλλά κι αυτή η έλλειψη ενός προγράμματος τετραετίας με συγκεκριμένους στόχους και συγκεκριμένα βήματα, μοιάζει σαν ένα κενό, μία βολική απουσία αφού όταν δεν έχεις ανακοινώσει και ένα έργο που θέλεις, δεν ελέγχεσαι και για την υλοποίησή του.

  Στην εποχή όμως της τεχνοκρατικής εξειδίκευσης, των «έξυπνων» πόλεων και της σύγχρονης διοίκησης, δεν μπορεί στην ιστοσελίδα του Δήμου να μην υπάρχει μία στοχοθεσία, ένας μπούσουλας για το τι θέλει να κάνει ο Δήμος τους επόμενους μήνες.

   

  Του ΦΙΛΗΜΟΝΑ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Προγραμματική για τα Νηπιαγωγεία στο παλιό Χατζηκώστα

  Την σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών για την ανέγερση των σχολικών μονάδων στο χώρο του παλιού Χατζηκώστα ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή

  Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ζητά η Ελλάδα

  Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια με αφορμή τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την τουρκική προκλητικότητα.

  Η προσπάθεια της ελληνικής Green Cola να γίνει παγκόσμια

  Η Green Cola βρίσκεται στα ράφια μεγάλων αλυσίδων λιανικής στη Νέα Αγγλία και την Πολιτεία του Τέξας

  Ρωσία: Εγκρίθηκε το πρώτο εμβόλιο για τον κορωνοϊό -Εμβολιάστηκε η κόρη του Πούτιν

  Το πρώτο εμβόλιο για τον κορωνοϊό ενέκρινε το υπουργείο Υγείας της Ρωσίας, όπως ανακοίνωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν

  ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 – Music Contest

  Ο μεγαλύτερος μουσικός διαγωνισμός με έπαθλο μια πλήρη υποτροφία σπουδών είναι γεγονός!

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.