Κυριακή 24.05.2020
More

  Αποχρώσεις- Το μεγάλο ζήτημα της πρόσβασης σε δεδομένα

  Θυμάμαι κάποια στιγμή άρχισαν να δημοσιοποιούνται πολλά στατιστικά δεδομένα. Υπήρξε η αύξηση της ψηφιακότητας, η ακόμα μεγαλύτερη αύξηση της πρόσβασης στο δίκτυο και σε βάσεις δεδομένων και η εισαγωγή ρυθμίσεων κυρίως από την Ευρωπαϊκή Ένωση για δημοσιότητα και διαφάνεια στα προγράμματα και τις δράσεις.

  Αρχίσαμε να δημοσιοποιούμε στοιχεία στις εφημερίδες αξιοποιώντας υλικό που σπάνια είχαμε παλιότερα στη διάθεσή μας, οι πολιτικοί που ήθελαν- γιατί οι περισσότεροι δεν ήθελαν- μπορούσαν να επιχειρηματολογήσουν με νούμερα και οι πολίτες αν ήθελαν σχημάτιζαν εικόνα μόνοι τους. Θυμάμαι την πρώτη φορά που βρήκαμε τα στοιχεία της απορρόφησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων στα τέλη του ’90 αρχές 2000. Ε, για κάποιους αρμόδιους τα νούμερα διαβάζονταν… κι αλλιώς.

  Η πρόσβαση σε δεδομένα και στοιχεία είναι από τα μεγαλύτερα σήμερα ζητήματα για τις δημοκρατίες μας. Η δημοσιοποίηση στον Τύπο είναι ένα δεύτερο σχετικό θέμα. Κι ίσως εκεί να είναι κι ένας δείκτης πλέον: Ποιος δημοσιοποιεί τα στοιχεία, πώς τα βρίσκει ο πολίτης και πώς διαμεσολαβεί και φιλτράρει ο πολίτης.

  Μένουμε Σπίτι

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Ανοίγουν τα δημοτικά σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί την 1η Ιουνίου

  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε και επισήμως το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και των βρεφονηπιακών σταθμών την 1η Ιουνίου. 

  Ετοιμασίες για τους πρώτους πελάτες της Δευτέρας

  Οι τελευταίες λεπτομέρειες απέμειναν μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής, για τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης και στα Γιάννενα, ενόψει της επαναλειτουργίας τους από αύριο Δευτέρα.

  Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

  Τη μνήμη των εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού από το κίνημα των Νεότουρκων του Κεμάλ Ατατούρκ, τίμησαν σε μία λιτή τελετή η Αδελφότητα Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου και ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών – Σπουδαστών Ιωαννίνων.

  Μ. Κεφάλα – Προτεραιότητα η στήριξη της εργασίας

  Συγκρατημένα αισιόδοξη για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τις επιπτώσεις που θα επιφέρει η πανδημία σε βάθος χρόνου, εμφανίστηκε η βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ Μαρία Κεφάλα, σε δηλώσεις της στο ITV.

  Απελευθερώνονται οι ακτοπλοϊκές μετακινήσεις από Δευτέρα

  Από τη Δευτέρα 25 Μαΐου θα επιτρέπονται πλέον οι ακτοπλοϊκές μετακινήσεις των πολιτών και προς τα υπόλοιπα νησιά της χώρας, καθώς έως σήμερα ελεύθερη είναι μόνο η μετάβαση προς την Κρήτη.  

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.