Τρίτη 07.07.2020
More

  Αποχρώσεις- Το σαββατοκύριακο των υποχρεώσεων

  Κάθε Παρασκευή βράδυ και πριν μας συμβεί κανά αναπάντεχο από αυτά τα θέματα που ξεσπάνε στα social media και μας κρατάνε όλο το σαββατοκύριακο, έχω πολλά σχέδια για το διήμερο που έρχεται.

  Κατ’ αρχάς σχεδιάζω να γράψω όσα δεν πρόλαβα να γράψω μέσα στη βδομάδα, οπότε τη Δευτέρα να είμαι πιο έτοιμος στη δουλειά. Πώς το λένε αυτό παρά εισβολή της εργασίας στον ελεύθερο χρόνο;

  Μετά είναι ότι θες να δώσεις και λίγο χώρο στο παραπάνω, σε κάτι έξτρα. Κάτι να διαβάσεις, ένα σίριαλ, μία βόλτα σε ένα σημείο της πόλης που έχεις καιρό να περάσεις.

  Αν ζεις μόνος σου ίσως κάτι να κάνεις κι από αυτά. Αν ζεις σε μία οικογένεια θα πρέπει να συγχρονιστείς και με τα σχέδια των άλλων. Και στις δύο περιπτώσεις όμως το κύριο εμπόδιο είναι ο εαυτός σου, που αίφνης εκεί που είναι έτοιμος να κάνει όσα σχεδίασε, πέφτει σε μία κατάσταση παραίτησης. Καταλήγεις να τρέχεις κυριολεκτικά να διαχειριστείς όσα επιβάλλεται να γίνουν παρά νιώθεις κάποια αίσθηση ελευθερίας.

  Το σαββατοκύριακο στον σύγχρονο τρόπο ζωής, για όσους τουλάχιστον έχουν μία ευθύνη για τον εαυτό τους και για τους άλλους, είναι κι αυτό στην υπηρεσία των υποχρεώσεων και των διευθετήσεων. Μήπως όμως και όλη μας η ζωή πια δεν είναι πλέον μία διαρκής διαπραγμάτευση με τα θέλω και τις υποχρεώσεις μας; Απλώς κερδίζουν συνήθως οι δεύτερες.

   

   

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Ζητήματα υδροκλοπής εξετάζει η ΔΕΥΑΙ

  Άσκησε αντιπολίτευση σκληρή για την ΔΕΥΑΙ όταν βρισκόταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης του δήμου.

  Την Παρασκευή 10 Ιουλίου τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών

  Την προσεχή Παρασκευή, 10 Ιουλίου, θα αναρτηθούν στα σχολεία οι βαθμοί των Πανελληνίων 2020, όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας.

  Τα Γιάννενα μία από τις 100 «έξυπνες πόλεις»

  Μέλος της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «100 Intelligent Cities Challenge» αποτελεί πλέον ο Δήμος Ιωαννιτών.

  Μ. Ελισάφ: «Αυτονόητη η συζήτηση για τα LED στην Οικονομική»

  Απολύτως απαραίτητη και αυτονόητη χαρακτηρίζει ο Μ. Ελισάφ την συζήτηση του θέματος της ενεργειακής αναβάθμισης οδοφωτισμού στην επικείμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

  Το Πρυτανικό Συμβούλιο για τις αντιστοιχίες των Πανεπιστημιακών Τμημάτων

  Στις 25 Ιουνίου δημοσιεύθηκε η ΥΑ 77275/Ζ1 (Β’ 2549) με τις αντιστοιχίες των Πανεπιστημιακών Τμημάτων για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.