Κυριακή 29.11.2020
More

  Αποχρώσεις- Το στοίχημα του καλού μας εαυτού

  Από τη μια μεριά είναι ο κανιβαλισμός που εκδηλώνεται συγκαλυμμένα και όχι μόνο. Το στίγμα του «ασθενή», η «απόσταση», η «ευθύνη», όλα αυτά που διαμορφώνουν μια παθογένεια, την οποία όμως οι φορείς της δεν την αναγνωρίζουν ως τέτοια, για τον εαυτό τους.

  Μοιάζει για κάποιους ωραίος ένας κόσμος με κλειστά σύνορα, χωρίς ξένους, με ελέγχους στο
  δρόμο, με αποκλεισμούς, με χώρους συγκέντρωσης για τους «φορείς». Αλλά ας πούμε ότι το κρατάμε κάτω αυτό το τέρας και δεν το αφήνουμε να εκφραστεί. Κι ας δεχτούμε ότι οι πολλοί, όλοι μας έχουμε τη δυνατότητα και τη δύναμη να βγάλουμε τον καλύτερο εαυτό μας.

  Και τον βγάζουμε είναι αλήθεια, ήδη. Ακόμα βοηθάμε τους ηλικιωμένους που είναι στο σπίτι αποκλεισμένοι κι αυτή είναι μια ελληνική προσφορά στην Ευρώπη, ακόμα ενισχύουμε τον
  πάσχοντα όπως έδειξε η μεγάλη συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία, ακόμα αναγνωρίζουμε και σεβόμαστε τον ρόλο των ειδικών και κυρίως γιατρών και νοσηλευτών, ακόμα έχουμε ένα χαμόγελο για τις γυναίκες στα ταμεία των σούπερ μάρκετ ή μία έγνοια για τον δάσκαλο που δεν περίμενε το υπουργείο για να στείλει μαθήματα ηλεκτρονικά στους μαθητές του, για τον αστυνομικό που περιπολεί, για τον εργάτη που καλύπτει ανάγκες, για τον επιχειρηματία που κρατάει ανοιχτή την επιχείρησή του…

  Μπορούμε αυτόν τον καλό μας εαυτό, αυτήν την υπομονή και το κουράγιο που επιδεικνύουμε αυτές τις μέρες, να τον κάνουμε την επόμενη μέρα μια πυροδότηση για ένα καλύτερο μέλλον που θα μας χωρά όλους; Να ένα στοίχημα για τον Μάιο…

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Κεραμέως: Σύνθετη διαδικασία το άνοιγμα των σχολείων

  Την επόμενη εβδομάδα οι συζητήσεις με τους ειδικούς

  Τα σενάρια για την εστίαση τα Χριστούγεννα 

  Ποιους αφορά η άρση του lockdown για την εστίαση 

  Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ

  Ραγδαία μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρωινές ώρες της Κυριακής σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε η ΕΜΥ

  Δύο έργα 7,5 εκατ. στην Ήπειρο μέσω «Αντώνης Τρίτσης»

  Ανακοίνωσε ο υπουργός Τ. Θεοδωρικάκος στη διάσκεψη της ΚΕΔΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.