Παρασκευή 04.12.2020
More

  Αποχρώσεις- Ξέρετε καμία καινούργια σειρά;

  Καταναλώνουμε πολλές αμερικάνικες σειρές με εξάρθρωση εγκλημάτων και δίκες στα δικαστήρια και νομίζουμε ότι έχουμε πιάσει το νόημα και των αμερικανικών θεσμών και τις αναλογίες τους με τη δική μας κατάσταση. Παρενέργεια όλων αυτών είναι να νομίζουμε για παράδειγμα ότι οι εισαγγελείς στην Ελλάδα είναι κάτι σαν δημόσιοι κατήγοροι και ότι μόνοι τους πρέπει να αποδείξουν την ενοχή των κατηγορουμένων. Ευτυχώς είναι πιο πολύπλοκο το σύστημα, έχει πολλά επίπεδα από το πρώτο της προανάκρισης και φαίνεται συχνά, σε σοβαρές δίκες ότι υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας ώστε να επιτυγχάνεται η εφαρμογή της Δικαιοσύνης.

  Η Αμερική πάντως είναι μία συνεχής πρόκληση για εμάς τους Ευρωπαίους, γιατί θέτουν συνέχεια ζητήματα και αντιμετωπίζουν προκλήσεις. Ας πούμε το θέμα της αιρετότητας πολλών Αρχών και όχι μόνο των βουλευτών ή των δημάρχων. Ψηφίζουν συνέχεια για τους εκπροσώπους τους. Κι αυτό οδηγεί όμως και τους εκλεγμένους να ψάχνουν τρόπους να ικανοποιούν το κοινό τους ώστε να τους ξαναψηφίσει. Μην νομίζουμε όμως ότι το πρόβλημα αυτό, που είναι στην ουσία το πρόβλημα του λαϊκισμού δεν το αντιμετώπιζε και η αρχαία Αθήνα με τη δημοκρατία της. Πόσες φορές δεν χρειαζόταν ακόμα και ο Περικλής να μεριμνά, ώστε να εξασφαλίζει την ψήφο των πολιτών.

  Αυτό που έχουμε πάθει πάντως για να γυρίσουμε στη μικρή οθόνη, είναι ότι παθιαζόμαστε πολύ με τις σειρές και τους τηλεοπτικούς ήρωες και λιγότερο με την εκπροσώπησή μας στον αληθινό κόσμο. Στον οποίο αναθέτουμε σε άλλους να μας σώσουν κάθε τέσσερα χρόνια, με την ίδια πάντα άγνοια κινδύνου και ίσως και ενδόμυχη επιθυμία να παραιτηθούμε από τις προσωπικές μας ευθύνες και υποχρεώσεις.

   

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  13 νέα κρούσματα στην Ήπειρο- Μόλις 5 στα Ιωάννινα

  Στην ΠE Ιωαννίνων το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν μόλις πέντε κρούσματα

  45 εκ. ευρώ για ενίσχυση των επιχειρήσεων από την Περιφέρεια

  Ανακοίνωση για το πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων

  Πώς θα γίνει ο εμβολιασμός στην Ελλάδα- 2 εκατ. πολίτες το μήνα

  Τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τον εμβολιασμό του πληθυσμού για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας

  Παράταση του lockdown μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου

  Την παράταση του lockdown μέχρι και τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας  

  Στις 7 Δεκεμβρίου ανοίγουν τα καταστήματα με εποχιακά είδη

  Ανακοίνωση από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.