Τρίτη 06.06.2023
More

  Ας μιλάμε λιγότερο τότε

  Το «λάθος» του πρωθυπουργού να χαρακτηρίσει τη σύνδεση της Ηγουμενίτσας με τρένο «επιστημονική φαντασία» δεν ήταν ότι είχε ή δεν είχε δίκιο. Αλλά ότι το είπε σαν μία προσωπική του άποψη, ξέροντας ότι τον ακούν άνθρωποι στην Ήπειρο που περιμένουν από την κυβέρνηση έναν ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχεδιασμό. Οι Ηπειρώτες όπως και όλοι οι Έλληνες μπορούν να πειστούν αν δουν μπροστά τους ένα σχέδιο, μία άποψη συνολική που να υποστηρίζεται από δεδομένα. Και αυτό άλλωστε θεωρητικά προωθούσε ως αντίληψη διαχείρισης της εξουσίας και ο ίδιος ο σημερινός πρωθυπουργός. Δεν ήρθε όμως το 2019 πχ στο Μέτσοβο να μας πει ότι ξέρετε, το τρένο δεν μπορεί να περάσει παράλληλα με τις γέφυρες της Εγνατίας που βλέπετε εδώ πιο κάτω. Αν το έλεγε θα είχε όλο το δίκιο με το μέρος του σήμερα και θα άφηνε στα άλλα κόμματα την ευθύνη να βρουν ανταπαντήσεις.

  Η πολιτική σήμερα είναι σκληρά δεδομένα μέσα σε σκληρούς καιρούς. Κανείς στην Ήπειρο δεν θα πιστέψει ότι η πρώτη προτεραιότητα της χώρας είναι ένα τρένο στην Πίνδο. Γιατρούς θέλει η Ήπειρος, εκπαιδευτικούς, αλλά και δουλειές και στέγη για τους νέους ανθρώπους. Και πολλά ακόμα. Τα συζητάμε όλα αυτά και είναι γνωστά και στους πολιτικούς. Που κάποτε πρέπει να μάθουν να λένε σκληρές αλήθειες τη στιγμή που χρειάζεται και να κάνουν τον απολογισμό τους όταν δεν υλοποιούνται αυτά που αναφέρθηκαν παλιότερα.

  Το καλύτερο πάντως θα ήταν να ξεκινήσουμε από αυτά που μπορούμε. Και μπορούμε κάτι καλύτερο να κάνουμε από το να θεωρούμε έργο τετραετίας το μεγάλωμα του δρόμου πάνω από το Καλπάκι.

   

   

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ