Τρίτη 16.04.2024
More

  Η αναβολή μας πάει πίσω

  Η αναβολή είναι ένας τρόπος για να έχεις μία καλύτερη θέση, να πάρεις μία ανάσα πριν χρειαστεί να πάρεις και μία απόφαση ή μία πρωτοβουλία.

  Η αναβολή όμως είναι κι ένας μηχανισμός για να μην αναλάβεις την ευθύνη, για να μην χρειαστεί να πάρεις μία απόφαση, για να μην εκτεθείς. Μοιάζει να σε προστατεύει, αλλά αργά ή γρήγορα σε επιστρέφει σε μία αδύναμη θέση. Και χειρότερη.

  Αυτή η διαρκής κατάσταση στο μεταίχμιο, με τα διλήμματα και τους δισταγμούς και εντέλει με την αποχώρηση και την αναβολή για καταλληλότερες ώρες, είναι και η βάση αυτού του αισθήματος στασιμότητας. Μία στασιμότητα που μοιάζει να έχει γίνει η βάση της καθημερινότητάς μας, αλλά και συνολικά της κατάστασης που βιώνουμε συνολικά. Στασιμότητα και ρευστότητα, ρευστοποίηση.

  Λύση δεν μπορεί να υπάρχει για όλους η ίδια. Υπάρχουν πολλοί που χρειάζονται να έχουν να κάνουν ένα βήμα πίσω. Η εμπειρία λέει όμως ότι όλο και πιο συχνά πρέπει να δρούμε, να μπαίνουμε μπροστά, να παίρνουμε την πρωτοβουλία. Γιατί η αναβολή τελικά μπορεί να λειτουργήσει και σαν βαρίδι που μας παρασέρνει προς τα πίσω.

   

   

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ