Παρασκευή 02.06.2023
More

  Πού θα κριθούν οι περιοδείες των πολιτικών αρχηγών

  Αφού έχουμε προεκλογική περίοδο θα έχουμε και επισκέψεις πολιτικών αρχηγών. Είναι αυτονόητο. Το θυμίζουμε γιατί τα κόμματα ενίοτε παρουσιάζουν τις επισκέψεις των αρχηγών ως κάποιο είδος πρωτοπορίας, μια κοσμογονία που δεν έχει ξαναγίνει. Κι όμως είναι τόσες φορές που έχουν έρθει στην πόλη και πρωθυπουργοί και πρόεδροι κομμάτων που κανονικά δεν θα ήταν και μεγάλο θέμα.

  Βέβαια παλιότερα που ήταν έντονη η κομματική πόλωση, η επίσκεψη του αρχηγού τόνωνε την τοπική κομματική βάση και δημιουργούσε ένα ρεύμα. Κι ακόμα πιο παλιά βέβαια που ήταν και δύσκολα τα ταξίδια, η έλευση ενός πολιτικού ήταν είδηση από μόνη της. Αφού τα κατάφερε να φτάσει εδώ πάνω, στήναμε και μία αψίδα στο Κάτω Τέροβο στην πλατεία.

  Με άλλα λόγια ας κρατήσουμε μικρό καλάθι από τις περιοδείες που θα γίνουν το επόμενο διάστημα αρχής γινομένης αυτήν του πρωθυπουργού την άλλη εβδομάδα. Μας ενδιαφέρει σε τι θα δεσμευθούν προφανώς και τέτοιες περίοδοι όπως οι προεκλογικές που τα κόμματα έχουν ανάγκη την ψήφο ίσως να ευνοούν και τη διατύπωση παραπάνω αιτημάτων.

  Γιατί κατά τα άλλα η ατζέντα είναι λίγο πολύ διαμορφωμένη την τελευταία δεκαετία. Τα μεγάλα έργα, οι οδικοί άξονες, η λίμνη, είναι όλα γνωστά και αναμενόμενα ως ένα βαθμό.

  Κατά συνέπεια, το επόμενο δίμηνο θα κριθούν οι πολιτικοί αρχηγοί κυρίως από το αν έχουν γνώση των θεμάτων που θέτει η τοπική κοινωνία και πώς δρομολογούν τη λύση τους και την προώθηση των έργων. Και θα κριθούν και από τους συμβολισμούς που θα δώσουν με κάποια επίσκεψή τους ή κάποιες συναντήσεις που θα κάνουν. Δεν είναι τόσο εύκολο…

   

   

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ