Τετάρτη 30.11.2022
More

  Ο Κ. Τασούλας από το Ανήλιο για την επίσκεψη Μητσοτάκη και την τουρκική προκλητικότητα

  Τις προκλήσεις του 2020 περιγράφει ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας μιλώντας αποκλειστικά στο ITV.

  Λίγη ώρα μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Ανήλιο το Σάββατο το μεσημέρι, ο κ. Τασούλας αναφέρεται στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Μέτσοβο για τις γιορτές, στην κρίσιμη κυβερνητική ατζέντα των επόμενων ημερών, ενώ στέλνει ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία για τις απειλές και τη στάση της στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

  Στη δήλωσή του αναφέρει αναλυτικά:

  «Ας ελπίσουμε εδώ πάνω από τα 1.500 μέτρα υψόμετρο στο Χιονοδρομικό του Ανηλίου, ότι το 2020 θα είναι καλύτερο, όπως φαίνεται, από το 2019. Και θα είναι καλύτερο και στην οικονομία που έχει δρομολογηθεί μία θετική εξέλιξη, αλλά και στην εξωτερική πολιτική που τα πράγματα δείχνουν να είναι ζορισμένα υπό τον έννοια της παρόξυνσης της τουρκικής προκλητικότητας, η οποία ωστόσο μπορεί να αποβεί και το μοιραίο λάθος της Τουρκίας, δεδομένου ότι δεν ενοχλούν, δεν απειλούν πλέον την Ελλάδα, αλλά απειλούν στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ευρύτερα γεωστρατηγικά και γεωπολιτικά συμφέροντα και σταθερές.

  Ο πρωθυπουργός προτίμησε  για μία ακόμα φορά για τις ολιγοήμερες, οικογενειακές, ιδιωτικές διακοπές του, τις χειμωνιάτικες, τον νομό μας και την περιοχή Μετσόβου αυτή τη φορά και όχι στο Ζαγόρι όπως ήταν πέρυσι,  ξεκουράστηκε, ήταν μια καθαρά ιδιωτική επίσκεψη, ωστόσο έδωσε το στίγμα της σημασίας που δίνει στην τουριστική ανάπτυξη, στην ανάπτυξη με οικολογικό πρόσημο, στην ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού στις οποίες και ο ίδιος προσωπικά με ενδιαφέρον και ζέση επιδίδεται. Κι έτσι τώρα με γεμάτες μπαταρίες επιστρέφει στην Αθήνα, όπου τον περιμένει η περίφημη και σπουδαία και για την εξωτερική μας πολιτική, υπογραφή του αγωγού East Med που φέρνει φυσικό αέριο από το Ισραήλ και την Κύπρο στην Ιταλία μέσω Κρήτης, Πελοποννήσου και Θεσπρωτίας. Τον περιμένει το σπουδαίο ταξίδι στην Αμερική κι άλλες πολύ σοβαρές κινήσεις στην γεωπολιτική σκακιέρα της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, όπου παρακολουθεί τις συνεργασίες μας για διευθέτηση της υφαλοκρηπίδας και διευθέτησης της ΑΟΖ με την Αίγυπτο.

  Κι αν όλα αυτά εξοργίζουν την Τουρκία, κακώς την εξοργίζουν, γιατί εμείς δεν κάνουμε κινήσεις που να απειλούν μία χώρα,  εμείς δεχόμεθα απειλές. Και είναι μία ευκαιρία, κι από εδώ από τα υψίπεδα του Μετσόβου, να ξαναπώ όσο κι αν αυτό φαντάζει κάπως ηρωικό με μία ενδεχομένως υπερβολική έννοια, αλλά δεν είναι καθόλου υπερβολική, να πω ότι είμαστε μια χώρα που έχει εμπιστοσύνη στο διεθνές δίκαιο, προστατεύει και πιστεύει στο διεθνές δίκαιο, αλλά είμαστε και μία χώρα στην οποία έχουμε εμπιστοσύνη και στην αποτρεπτική ισχύ των ενόπλων δυνάμεών μας. Τόσο απλά, τόσο καθαρά και τόσο σταράτα».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ