Τρίτη 30.04.2024
More

    Αναγκαίος ρόλος στην ανάπτυξη του φυσικού αερίου

    Μία νέα εστία αντιπαράθεσης ξέσπασε στο εσωτερικό της διοίκησης του Επιμελητηρίου, με την παράταξη «Ισχυρό Επιμελητήριο» και τον επικεφαλής της Γρηγ. Γκίκα να βάλλει ευθέως σε βάρος του προέδρου Δημ. Δημητρίου, για την απουσία του θεσμικού φορέα από τις συζητήσεις για τον σχεδιασμό της ανάπτυξης του τοπικού δικτύου φυσικού αερίου στην πόλη.

    Η πρόσφατη επίσκεψη του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΔΑ κ. Τσάκα στα Ιωάννινα και οι συναντήσεις που είχε με στελέχη της δημοτικής αρχής της πόλης και άλλους φορείς, ενόψει της έναρξης των εργασιών για το τοπικό δίκτυο αγωγών στην πόλη, με εκκίνηση από τη ΒΙΠΕ, όπου και θα εγκατασταθούν οι δεξαμενές του LNG, έφερε στο προσκήνιο την επισήμανση του κ. Γκίκα προς τον κ. Δημητρίου για ποιον λόγο το Επιμελητήριο δε μετείχε σε καμία από τις συσκέψεις.

    Όπως ανέφερε ο κ. Γκίκας τόσο στη συνεδρίαση της διοίκησης του βράδυ της Τετάρτης, όσο και σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα το πρωί της Πέμπτης, μία εξαιρετικής σημασίας παρέμβαση και για τις επιχειρήσεις και για την τοπική οικονομία, όπως το δίκτυο φυσικού αερίου δεν μπορεί να συζητείται χωρίς ο θεσμικός φορέας που εκπροσωπεί τις επιχειρήσεις να έχει ενημέρωση και να καταθέσει και τις προτάσεις του.

    Όπως ανέφερε ο κ. Γκίκας, απηύθυνε σχετικό ερώτημα προς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ιωαννίνων κ. Αρλέτο, που απάντησε ότι το Επιμελητήριο δε ζήτησε ενημέρωση, όμως σε κάθε περίπτωση ο δήμος Ιωαννιτών είναι στη διάθεση κάθε φορέα, και να τον ενημερώσει και να μετέχει επίσης στην υλοποίηση του σχεδιασμού ανάπτυξης με προτάσεις.

    «Αυτό που είπα στον κ. Δημητρίου, είναι πως δε νοείται να σχεδιάζεται εδώ και καιρό και να ετοιμάζεται να ξεκινήσει ένα τόσο σημαντικό έργο και το Επιμελητήριο να μην είναι σε θέση ούτε να γνωρίζει τον σχεδιασμό, την όδευση του δικτύου για να ενημερώσει τα μέλη του, που θα πρέπει να γνωρίζουν και για τις δυνατότητες σύνδεσης και για τα έργα που θα πρέπει να γίνουν.

    Για το «Ισχυρό Επιμελητήριο» είναι αυτονόητο, ότι ο θεσμικός φορέας της επιχειρηματικότητας δε μπορεί παρά να μετέχει ενεργά σε αυτή τη διαδικασία», ανέφερε ο κ. Γκίκας.

    Η απάντηση Δημητρίου

    Στη συνεδρίαση της Τετάρτης, απαντώντας στη συγκεκριμένη παρέμβαση, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Δημητρίου τόνισε, ότι ουδέποτε ο φορέας προσκλήθηκε είτε από την ΔΕΔΑ είτε από τον Δ. Ιωαννιτών, παραπέμποντας σε μία συζήτηση που έγινε πριν από αρκετό καιρό, με τον περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη, παρότι η Περιφέρεια δεν εμπλέκεται σε κανένα σημείο του σχεδιασμού και της υλοποίησης του εν λόγω έργου.

     

     

    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ