Παρασκευή 18.10.2024
More

    Νέο Δ.Σ. στη «Σχεδία» – Παραμένει πρόεδρος η Σ. Μαρκούλα

    Στην εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Σχεδία» προχώρησε η γενική συνέλευση των φορέων, που το απαρτίζουν, στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 26 Ιουλίου 2024.

    Πρόεδρος επανεξελέγη η εκπρόσωπος του Δήμου Ιωαννιτών Σοφία Μαρκούλα, ενώ επανεξελέγησαν στη θέση του αντιπροέδρου ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ηπείρου Βασίλης Γοργόλης, γενική γραμματέας η Μαργαρίτα Κιτσανού ως εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων, ταμίας η Ανθή Μάστακα ως εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων και μέλος ο πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου, πατήρ Ηλίας Σέπερης ως εκπρόσωπος της Μητρόπολης Ιωαννίνων και του Καμπέρειου Πνευματικού Ιδρύματος. Νέο πρόσωπο στο Δ.Σ. είναι ο Γιάννης Πατούνας, ως εκπρόσωπος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, που θα κατέχει τη θέση του μέλους, ενώ μέλος στο Δ.Σ. θα συνεχίσει να είναι η Βασιλική Μπασογιάννη ως εκπρόσωπος των εργαζομένων του Κέντρου Πρόληψης.

    Στη γενική συνέλευση συμμετείχε το σύνολο των φορέων, οι οποίοι απαρτίζουν τη «Σχεδία», πλην του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ιωαννίνων, που έχει δηλώσει την πρόθεση αποχώρησής του. Ομόφωνα εγκρίθηκαν ο διοικητικός, ο οικονομικός και ο επιστημονικός απολογισμός, ενώ επαναβεβαιώθηκε η θέση για την απόσυρση του νομοσχεδίου για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση, που οδηγεί σε κλείσιμο τα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων, στερώντας τη σχολική και ευρύτερη κοινότητα από καίριας σημασίας υπηρεσίες, σε μια περίοδο που οι δείκτες ψυχοκοινωνικής υγείας εμφανίζονται επιβαρυμένοι.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ