Παρασκευή 20.09.2024
More

    Εικόνες από τον υδροβιότοπο της λίμνης Παμβώτιδας

    Την Κυριακή στις 12:00 θα πραγματοποιηθούν στον εκθεσιακό χώρο των ΓΑΚ- Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ηπείρου στο Σουφαρί Σεράι τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο: «Εικόνες από τον υδροβιότοπο της λίμνης Παμβώτιδας των Ιωαννίνων», της Γιαννιώτισσας ζωγράφου Τίνας Δογορίτη.

    Όπως αναφέρεται στο κάλεσμα, η «Παμβώτιδα, η «τα πάντα τρέφουσα», γενέθλιος χώρος του λεκανοπεδίου, έκφραση της ανεμπόδιστης διαλεκτικής, η λίμνη με το υδάτινο οικοσύστημα, το βιοτικό (φυτά, ζώα, μύκητες και βακτήρια) και το αβιοτικό (αέρας, ήλιος, νερό, κλίμα, θερμοκρασία), των οποίων η αποτελεσματική συσχέτιση συμβάλει στην ισορροπία και την επιβίωση ενέπνευσαν το «πολύχρωμο και σχηματοποιημένο γεωμετρικό ιδίωμα» της εικαστικού.

    Στα έργα της παραθέτει εικόνες από τον υδροβιότοπο της λίμνης Παμβώτιδας, με τη μινιμαλιστική ή και τη διάθεση πειραματισμού, με σπαραγματικές σημειώσεις και ευρηματικές μεταπλάσεις τρέποντας σε παλίμψηστα μνήμης και σε αναθήματα στιγμές, όπως  το πέταγμα των πουλιών, τα κωπήλατα ξύλινα καΐκια και  οι ψαράδες.

    Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Οκτωβρίου (ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από 09:00π.μ. έως 14:00. Σάββατο και Κυριακή από 11:00π.μ. έως 14:00).

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ