Παρασκευή 11.10.2024
More

    «Εσωτερική ενημέρωση» είχε ο δήμος για τον έλεγχο στο εργοτάξιο

    «Εσωτερική» ήταν η ενημέρωση προς τη δημοτική αρχή για τη διενέργεια του έκτακτου ελέγχου που διενεργήθηκε το πρωί της Πέμπτης στο εργοτάξιο στον Άγιο Νικόλαο Κοπάνων και για τον οποίο υπήρχε σχετική ενημέρωση, αλλά και προετοιμασία από τις υπηρεσίες του δήμου Ιωαννιτών, ώστε να παρουσιάσουν προφανώς, μία εικόνα βελτιωμένη σε σχέση με εκείνη που κατέγραψαν οι υπηρεσίες κατά την πρώτη τους αυτοψία πριν από ενάμιση περίπου μήνα.

    Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων διέταξε τότε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη διερεύνηση αδικημάτων όπως η ρύπανση του περιβάλλοντος στη λίμνη Παμβώτιδα και στην γειτνιάζουσα με το εργοτάξιο περιοχή.

    Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης διερεύνησης της υπόθεσης οι εισαγγελικές αρχές ζήτησαν από τις συναρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Ιωαννιτών και της περιφέρειας Ηπείρου αντίστοιχα να διενεργήσουν νέα αυτοψία, διευρύνοντας αυτή τη φορά τα όρια του ελέγχου από την οδό Αχέροντος (δρόμος που οδηγεί από την 8ης Μεραρχίας προς το ΚΕΚΩΠ) μέχρι και μετά το εργοτάξιο στον Άγιο Νικόλαο Κοπάνων για τη διαπίστωση της υφιστάμενης κατάστασης.

    Η αυτοψία διενεργήθηκε το πρωί της Πέμπτης και σύμφωνα με πληροφορίες σε αυτήν συμμετείχαν από τον δήμο Ιωαννιτών οι Διευθύνσεις Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας καθώς και Τοπικής και Οικονομικής Ανάπτυξης, ενώ από την περιφέρεια Ηπείρου η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας καθώς και η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού.

    Επίσης ζητήθηκε η συνδρομή υπηρεσιών του ΟΦΥΠΕΚΑ και η παρουσία κτηνιάτρων της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής.

    Εκείνο που προκαλεί απορίες και ερωτήματα φυσικά είναι το ότι οι υπηρεσίες που διενεργούν την αυτοψία και τον έλεγχο είναι κατά βάση οι υπηρεσίες που όφειλαν να έχουν κάνει πριν καν προκύψει το ζήτημα, τους ελέγχους στο χώρο του εργοταξίου και να διαπιστώσουν πρώτες εκείνες την επιβάρυνση του φυσικού περιβάλλοντος και τη ρύπανση της λίμνης Παμβώτιδας.

    Οι φωτογραφίες που απέστειλε ο Σύλλογος Εργαζόμενων στο δήμο Ιωαννιτών την Τρίτη από τις κατεπείγουσες εργασίες που γινόταν στο χώρο του εργοταξίου προς την πλευρά της λίμνης αποτύπωσαν ανάγλυφα την επιχείρηση να κρυφτούν τα προβλήματα κάτω από το χαλί.

    Θα έχει ενδιαφέρον όμως να πληροφορηθούμε κάποια στιγμή το πόρισμα της αυτοψίας τόσο της πρώτης όσο και εκείνης που διενεργήθηκε την Πέμπτη για να διαπιστωθεί η υφιστάμενη κατάσταση και αν έχουν αντιμετωπιστεί τα προβλήματα που έχουν κατά καιρούς επισημανθεί.

     

     

    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ