Πέμπτη 24.10.2024
More

    Σε αναμονή του πορίσματος των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος

    Το συνολικό μήκος του διανοιχθέντος δρόμου ξεκινώντας από την πλευρά των Ιωαννίνων και τις εργασίες που εκτελούνται από ανάδοχο της Περιφέρειας Ηπείρου και φτάνοντας μέχρι το σημείο όπου έγιναν οι εργασίες από μηχάνημα του Στρατού εντός του νομού Καστοριάς, διέσχισαν χθες το πρωί οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος στο Γράμμο.

    Η αυτοψία είχε προαναγγελθεί από τον υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκυλακάκη και πραγματοποιήθηκε το πρωί με τους Επιθεωρητές να συνοδεύονται σύμφωνα με πληροφορίες από στελέχη του ΟΦΥΠΕΚΑ ενώ παρέστη και υπηρεσιακός παράγοντας της Περιφέρειας Ηπείρου.

    Το κλιμάκιο των Επιθεωρητών θα συντάξει το επόμενο διάστημα το πόρισμα της αυτοψίας, το οποίο εκτιμάται ότι ίσως έχει αποσταλεί στο υπουργείο για την ενημέρωση καταρχάς και για τις δικές του ενέργειες πριν τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στις 31 Οκτωβρίου.

    Ο περιφερειάρχης κ. Καχριμάνης πάντως φροντίζει μέσω των προσωπικών του σελίδων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να προσθέτει σχεδόν καθημερινά επιπλέον ενημέρωση και πληροφόρηση για το τι τυχόν έχει προηγηθεί ώστε να φτάσουμε στη διάνοιξη του δρόμου ή του ορειβατικού μονοπατιού στο Γράμμο.

    Έτσι, την Τρίτη έκανε λόγο για αιτήματα μετακινούμενων κτηνοτρόφων που το καλοκαίρι μετακινούνται με τα κοπάδια τους από τη Θεσπρωτία στο Γράμμο, ενώ το χειμώνα κατεβαίνουν στα πεδινά, οι οποίοι ζητούσαν εδώ και πολύ καιρό τη διάνοιξη του δρόμου, ενώ συνδέει το ζήτημα και με τις επιδοτήσεις που δίνονταν αφειδώς εδώ και χρόνια σε δικαιούχους βοσκήσιμων εκτάσεων στο Γράμμο, οι οποίοι όμως όπως έχει αποδειχθεί, το μόνο που είχαν, ήταν δικαιώματα και όχι ζώα…

    Μόλις χθες ο κ. Καχριμάνης έκανε μία νέα ανάρτηση στην οποία εμφανίζει μία αίτηση του Μορφωτικού Συλλόγου Πληκατίου από τον περασμένο Απρίλιο με το οποίο ζητείται η παρέμβαση της Περιφέρειας για την κατασκευή ορειβατικού καταφυγίου στη θέση «Γκέσος – Σταυρός» όπου και το επίμαχο τμήμα από την πλευρά των Ιωαννίνων.

    Σύμφωνα πάντα με την ανάρτηση του περιφερειάρχη ο Σύλλογος Πληκατίου προτίθεται να ζητήσει και άδεια κατασκευής ενός ορειβατικού καταφυγίου, δυναμικότητας 80 κλινών, σε υψόμετρο 2.199 μέτρων, σε ένα σημείο που απέχει 12 χιλιόμετρα από την Αετομηλίτσα, 17 από το Πληκάτι και 12 από τη Γράμμουστα.

    Το αίτημα απευθύνεται τόσο στην Περιφέρεια Ηπείρου, όσο και στον δήμο Κόνιτσας.

    Το πόρισμα του ΟΦΥΠΕΚΑ ζητά η Μερ. Τζούφη

    Η βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Αριστεράς σε δήλωσή της στα τοπικά μέσα σχολίασε την τοποθέτηση του κ. Σκυλακάκη τη Δευτέρα στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ιωαννίνων κ. Τσίμαρη, στην οποία όπως είπε, δεν έδωσε καμία απολύτως απάντηση.

    «Αντιθέτως, παρέπεμψε το θέμα στη Δικαιοσύνη. Είχα καταθέσει κι εγώ Ερώτηση που δεν έχει απαντηθεί ακόμη, όμως το σημαντικό είναι να μας δοθεί το πόρισμα των αυτοψιών του ΟΦΥΠΕΚΑ.

    Όταν ο κ. Σκυλακάκης έρθει ξανά στη Βουλή, οφείλει να καταθέσει τα έγραφα με το πόρισμα της αυτοψίας του ΟΦΥΠΕΚΑ. Το δυστύχημα είναι πως οι εργασίες συνεχίζονται παρά το πάνδημο αίτημα της κοινωνίας να σταματήσουν. Δε γίνεται να υπάρξει ανάπτυξη με καταστροφή του περιβάλλοντος», ανέφερε μεταξύ άλλων η κα Τζούφη.

     

     

    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ