Τρίτη 30.04.2024
More

    Ολοταχώς για το επίσημο άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού

    Ανοίγει ο τουρισμός στις 14 Μαΐου

    Ολοταχώς για το επίσημο άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού την 14η Μαΐου βαδίζει η τουριστική βιομηχανία της χώρας. Η κυβέρνηση έχει θέσει προτεραιότητα το άνοιγμα του τουρισμού και πώς να κάνει αλλιώς αφού ο τουρισμός είναι υπεύθυνος για 20% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος είτε άμεσα είτε έμμεσα, ενώ απασχολεί πάνω από το 20% του ελληνικού εργατικού δυναμικού σε μόνιμη ή εποχική βάση.

    Η συνεισφορά του στο εμπορικό ισοζύγιο είναι θετικότατη αφού σε μία οικονομία που είναι σε σημαντικό βαθμό εσωστρεφής, ο τουρισμός αποτελεί την δυναμικότερη εξαγωγική δραστηριότητα.

    Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η θετική επίδραση του τουρισμού δεν περιορίζεται μόνο στα οικονομικά μεγέθη, αφού σημαντική είναι και η επίδραση του στην γενικότερη διεθνή εικόνα της χώρας

    Το φετινό καλοκαίρι το restart αναμένεται να γίνει με περισσότερα όπλα καθώς η χώρα έχει στην διάθεσή της εμβόλια, ενώ θα διενεργούνται υποχρεωτικά και τα self test. Στόχος είναι η διασφάλιση της ασφάλειας για τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες ώστε να μπορέσει η χώρα να ανακτήσει το οικονομικό έδαφος που έχει χάσει εξαιτίας της πανδημίας.

    Ο Λευτέρης Ζαρκάδας από την Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων αναμένει και εκείνος το restart του τουρισμού. Το Πάσχα είναι μια ακόμη χαμένη περίοδος για τα ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής της Ηπείρου καθώς η απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων δεν αφήνει κανένα περιθώριο.

    Την ίδια ώρα οι ξενοδόχοι των ορεινών όγκων αλλά και της ευρύτερης περιοχής αναμένουν την έναρξη έλευσης των τουριστών ώστε να κερδίσουν το χαμένο έδαφος και φυσικά να επιστρέψουν στην εργασία τους.

    «Είμάστε έτοιμοι και αναμένουμε η φετινή χρονιά τουριστικά να είναι καλύτερη από την περσινή. Θέλουμε όλοι να πάμε καλύτερα και να πετύχουμε περισσότερα» τονίζει ο κ. Ζαρκάδας.

     

    ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ