Σάββατο 24.09.2022
More

  «Βίβα Ρόμα» στο Αρχοντικό Πυρσινέλλα

  Από το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων

  Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων συνεχίζουν για το καλοκαίρι του 2022 τον κύκλο κινηματογραφικών προβολών στην αυλή του Αρχοντικού Πυρσινέλλα.

  Την Πέμπτη 28 Ιουλίου και ώρα 21:30, θα προβληθεί η ταινία «Βίβα Ρόμα», (A Funny Thing Happened on the Way to the Forum) σε σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Λέστερ, Μεγάλη Βρετανία, 1966, διάρκεια: 99′.

  Πρωταγωνιστούν: Zero Mostel, Phil Silvers, Jack Gilford, Buster Keaton.

  Ο Ψεύδολος είναι ο πιο τεμπέλης σκλάβος σε ολόκληρη τη Ρώμη με μοναδική του επιθυμία να εξαγοράσει την ελευθερία του. Όταν ο κύριος του και η ερωμένη του φεύγουν για μια μέρα, αυτός ανακαλύπτει πως ο νεότερος αφέντης του είναι ερωτευμένος με μια παρθένα από τον Οίκο του Λύκου, ενός εμπόρου σκλάβων, που ειδικεύεται στο εμπόριο όμορφων γυναικών. Τώρα, ο Ψεύδολος θα μπορέσει να κερδίσει την ελευθερία του υπό έναν όρο: να βοηθήσει τον νεαρό αφέντη του να κάνει την νεαρή γυναίκα δική του.

  Η ταινία διασκευάστηκε για την οθόνη από τους Melvin Frank και Michael Pertwee από το ομώνυμο μιούζικαλ σε μουσική και στίχους του Stephen Sondheim. Αλλά και το μιούζικαλ βασίστηκε στα έργα του Ρωμαίου κωμωδιογράφου Πλαύτου (251–183 π.Χ.) και συγκεκριμένα στις κωμωδίες Pseudolus, Miles Gloriosus και Mostellaria.

  Στην ταινία εμφανίζεται για τελευταία φορά ο Μπάστερ Κίτον στο ρόλο του Ερόνιου.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ