Πέμπτη 20.06.2024
More

  Εκλεισε με διακρίσεις μια καλή χρονιά

  Με σημαντικές διακρίσεις κλείνει την αγωνιστική του δραστηριότητα στο τζούντο ο Α.Σ. Νικηφόρος Ανατολής το 2019 κατακτώντας με τις αθλήτριές του ένα χρυσό (Δήμητρα Ανδρούτσου στα 63 κιλά), ένα ασημένιο (Βαλεντίνη Ζώτου στα 52 κιλά) και μια πέμπτη θέση (Μαρία Διαμάντη στα 52 κιλά), την τέταρτη θέση στο γενικό σύνολο και την τρίτη θέση στο σύνολο στην κατηγορία των γυναικών ανάμεσα σε 44 συλλόγους από όλη την Ελλάδα, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών γυναικών που διεξήχθη στην πόλη των Ιωαννίνων 21 και 22 Δεκεμβρίου.

  Η χρονιά
  Εξαιρετική υπήρξε η αγωνιστική πορεία με βάση τα αγωνιστικά αποτελέσματα τόσο στις εγχώριες όσο και στις διεθνείς διοργανώσεις με αντιπροσωπεύσεις στην εθνική ομάδα από αθλητές και αθλήτριες του.
  Για τα επίσημα πανελλήνια πρωταθλήματα όλων των ηλικιακών κατηγοριών οι αθλητές και αθλήτριες του συλλόγου κατέκτησαν: α) δύο χρυσά μετάλλια με τις Ανδρούτσου Δήμητρα 63 κιλά των γυναικών και Αγγέλη Λαμπρινή – Μαρίνα στα 57 κιλά των νεανίδων, β) τρία ασημένια μετάλλια με τις Ζώτου Βαλεντίνη στα 52 κιλά των γυναικών, Αγγέλη Λαμπρινή – Μαρίνα στα 57 κιλά των νέων γυναικών και Ντόντορου Βεατρίκη στα +57 κιλά των κορασίδων Β’, γ) τρία χάλκινα με τους Ντόντορο Αποστόλη στα +73 κιλά των παίδων Α, Μαντζάρα Χριστίνα στα 48 κιλά των νέων γυναικών και Τασιοπούλου Σταυριανή στα 57 κιλά των κορασίδων Α, και δ) έξι πέμπτες θέσεις παίζοντας στους μικρούς τελικούς της κατηγορίας με τους Ανδρούτσο Κωνσταντίνο στα 50 κιλά των παίδων Β’, Γιαννάκη Γιώργο στα 38 κιλά των παίδων Β’, Διαμάντη Δημήτριο στα 34 κιλά των παίδων Β’, Κύρκο Χρυσοβαλάντη στα 55 κιλά των παίδων Β’, Ευθυμίου Κωνσταντίνο στα 60 κιλά των Παίδων Β και Διαμάντη Μαρία στα 52 κιλά των γυναικών. Στην εθνική ομάδα κλήθηκαν για να αντιπροσωπεύσουν τα εθνικά χρώματα για βαλκανικούς αγώνες οι Αγγέλη Μαρίνα, Μαντζάρα Χριστίνα, Ντόντορου Βεατρίκη, Τασιοπούλου Σταυριανή και Ντόντορος Αποστόλης.
  Στα εγχώρια τουρνουά (Αμύνταιο, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Καλπάκι) ο σύλλογος με μια πλειάδα αθλητών και αθλητριών κατέκτησε την πρώτη θέση του πολυνίκη συλλόγου στους 4ους Αγώνες Τζούντο Καλπάκι (13 χρυσά, 5 ασημένια και 5 χάλκινα) ενώ στο σύνολο των εγχώριων αγώνων κατέκτησε 24 χρυσά, 27 ασημένια και 15 χάλκινα.
  Σε διεθνή επίπεδο είχαμε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο από την Τασιοπούλου Σταυριανή στα 57 κιλά των κορασίδων Α’ στη Σόφια της Βουλγαρίας και την πολύ καλή εμφάνιση του Ντόντορου Απόστολου στα +73 κιλά των παίδων Α’.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ