Τετάρτη 24.04.2024
More

  Εμβολιασμένους εργαζόμενους θέλουν οι ξενοδόχοι

  Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων ζητά να ενσωματωθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού στο πιστοποιητικό υγείας των εργαζομένων στα ξενοδοχεία.

  Ένα νέο ερώτημα θέτει, με επιστολή της στο Υπουργείο Υγείας –και με κοινοποίηση στο Υπουργείο Τουρισμού- η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, όσον αφορά τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία.

  «Πώς είναι δυνατόν ενώ ο νομοθέτης απαιτεί να διαθέτουν το συγκεκριμένο πιστοποιητικό, να προσέρχονται εν μέσω πανδημίας στην εργασία τους ανεμβολίαστοι, μόνο με ένα διαγνωστικό self test εβδομαδιαίως;»

  Στην επιστολή της η ΠΟΞ αναφέρει ότι «κατά τη γνώμη μας, ξενοδόχοι και ξενοδοχοϋπάλληλοι, θα έπρεπε να είχαν ήδη πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Αυτό (κακώς) δεν έγινε. Πλέον, το αυτονόητο που πρέπει να γίνει, και μάλιστα άμεσα, είναι να ενσωματωθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού στο πιστοποιητικό υγείας που πρέπει οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία να διαθέτουν.»

  Η ΠΟΞ επισημαίνει ότι «οι επιχειρήσεις μας, με τεράστια προσπάθεια και οικονομικές θυσίες, τηρούν τα ιδιαίτερα αυστηρά και απαιτητικά υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται για αυτές και αποδεικνύονται οι πλέον ασφαλείς υγειονομικά χώροι. Στην προσπάθειά μας αυτή έχουμε συμπαραστάτες και τους περισσότερους εργαζομένους μας, η πλειοψηφία των οποίων αξιοποιεί το μόνο αποτελεσματικό μέτρο που έχουμε κατά της πανδημίας, τον εμβολιασμό.

  Υπάρχουν όμως ακόμα πολλοί εργαζόμενοι που αρνούνται να εμβολιαστούν. Κατανοούμε το άγχος που υπάρχει, μιας και τον τελευταίο χρόνο έχουμε ζήσει όλοι μας καταστάσεις πρωτόγνωρες. Ωστόσο οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις μας, λόγω του αντικειμένου της εργασίας τους, έρχονται σε άμεση επαφή με τους συναδέλφους τους και τους πελάτες μας.

  Για αυτό το λόγο είναι υποχρεωμένοι, βάσει της εδώ και 40 χρόνια ισχύουσας νομοθεσίας, να είναι εφοδιασμένοι με πιστοποιητικό υγείας.»

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ