Παρασκευή 07.05.2021
More

  Ηλεκτρονικά τα Συμβούλια Αρχιτεκτονικής

  Η υποβολή φακέλων προς τα Συμβούλια Αρχιτεκτονικής, θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος «e-adeies» του ΤΕΕ.

  Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, η γενική γραμματεία Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ, φροντίζει ώστε τα νέα Συμβούλια Αρχιτεκτονικής, που προοδευτικά συγκροτούνται, να συνεδριάζουν μέσω τηλεδιάσκεψης.

  Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου, Γιώργο Στασινό, «η συνδυασμένη αυτή ηλεκτρονική λειτουργία του e-adeies με τηλεδιάσκεψεις, θα διασφαλίσει αφενός ταχύτερη λειτουργία, καθώς δεν θα χάνεται πολύτιμος χρόνος στη μεταφορά φυσικών φακέλων και στη διεκπεραίωση εγγράφων. Αφετέρου θα συμβάλει στη μείωση του κόστους, καθώς επιπλέον του χρόνου, οι εμπλεκόμενοι θα εξυπηρετούνται εξ αποστάσεως, κάτι που κυρίως για τις νησιωτικές περιοχές ή άλλες απομακρυσμένες από τα διοικητικά κέντρα περιοχές ήταν αναγκαίο και καθυστέρησε ήδη πολύ».

  Η νέα ηλεκτρονική λειτουργία μέσω του συστήματος e-adeies έχει ξεκινήσει ήδη για τα νέα κατά τόπους Συμβούλια Αρχιτεκτονικής που συγκροτήθηκαν ήδη στις εξής περιοχές-περιφερειακές ενότητες:
  Αττική: Ανατολικής Αττικής, Βορείου Τομέα Αθηνών, Δυτικής Αττικής, Δυτικού Τομέα Αθηνών, Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Νήσων, Νοτίου Τομέα Αθηνών, Πειραιώς
  Κρήτη: Λασιθίου, Ρεθύμνης, Χανίων
  Νησιωτική Ελλάδα: Θήρας, Καλύμνου, Κω, Λέσβου, Νάξου, Ρόδου, Σάμου, Σύρου, Τήνου, Χίου.

  Θα συνεχίζονται αναλόγως της συγκρότησης νέων Συμβουλίων Αρχιτεκτονικής και σε άλλες περιοχές.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ