Παρασκευή 23.04.2021
More

  Ανοίγει ο δρόμος για αξιοποίηση του Πάρκου Πυρσινέλλα

  Χωρίς το «εμπόδιο» του δασικού χάρτη μπορεί να προχωρήσει η αξιοποίηση του Πάρκου Πυρσινέλλα.

  Αυτό προκύπτει από την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Ενότητα Πολιτών» του Θωμά Μπέγκα που αναφέρει πως «με απόφαση που ανήρτησε τις προηγούμενες μέρες η αρμόδια επιτροπή εξέτασης αντιρρήσεων κατά του περιερχομένου του δασικού χάρτη τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων Ιωαννίνων και σύμφωνα με την οποία το Πάρκο Πυρσινέλα εξαιρείται από το χαρακτηρισμό του ως δάσος, ολοκληρώνεται τυπικά και ουσιαστικά ένας κύκλος ενεργειών του Δήμου Ιωαννιτών σε σχέση άλλους φορείς του Δημοσίου και πλέον ο χώρος παραδίδεται «καθαρός» κι έτοιμος να αξιοποιηθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας».

  Η παράταξη αναφέρεται εκτενώς στο χρονικό των εξελίξεων από όταν πέρασε η έκταση του Πάρκου Πυρσινέλα στην ιδιοκτησία του Δημοσίου και στο Δασαρχείο.

  «Από εκεί και μετά ξεκινά μια σειρά δικαστικών αγώνων για να φτάσουμε, επί θητείας της Δημοτικής μας Αρχής και μετά από συνεργασία με την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2017, να δοθεί οριστική λύση μέσω νομοθετική ρύθμισης του υπουργείου Περιβάλλοντος, όπου ο Δήμος Ιωαννιτών ορίστηκε αποκλειστικός κάτοχος του ακινήτου.

  Από εκείνη την απόφαση και μετά η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για τα κληροδοτήματα του Δήμου, Γεωργία Γιώτη, ανέλαβε να ολοκληρώσει όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις με τους φορείς του Δημοσίου, με την τελευταία απόφαση να ολοκληρώνει ουσιαστικά όλες τις απαραίτητες διαδικασίες προκείμενου να ξεκινήσουν οι προσπάθειες αξιοποίησης του Πάρκου κάτι που δεν ήταν εφικτό να γίνει νωρίτερα», καταλήγει.

  «Η παράταξη «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» ως Δημοτική Αρχή φροντίζοντας όλα τα προηγούμενα χρόνια να δώσει τη μάχη, σε νομικό και πολιτικό επίπεδο, προκείμενου το Πάρκο Πυρσινέλα, αρχικά να επιστρέψει στο Δήμο και στη συνέχεια να ολοκληρώσει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να καταστεί εφικτή η αξιοποίησή του, αισθάνεται δικαιωμένη για την επιμονή, τη σκληρή δουλειά και το αίσιο αποτέλεσμα.

  Εύχεται δε, σύντομα το «Γιαννιώτικο Σαλόνι» να αποκτήσει ξανά την αίγλη του παρελθόντος του. Ο δρόμος για τη σημερινή δημοτική αρχή είναι πλέον ορθάνοιχτος», τονίζει καταληκτικά.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Εγνατία Οδός

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ