Τετάρτη 03.03.2021
More

  Δέσμευση για τη βελτίωση των αθλητικών υποδομών

  Την πολιτική και προσωπική δέσμευση του υφυπουργού Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης για την υποστήριξη στις ενέργειες και πρωτοβουλίες που θα αναλάβει στη συνέχεια για τη βελτίωση των αθλητικών υποδομών, απέσπασε η ΕΔ του ΠΕΑΚΙ το βράδυ της Κυριακής, στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας.

  Η νέα ΕΔ του ΠΕΑΚΙ σε διάστημα τριών μηνών από την έναρξη της θητείας της έχει ήδη δρομολογήσει σημαντικές παρεμβάσεις βελτίωσης και εκσυγχρονισμού των αθλητικών υποδομών δικαιοδοσίας της, συνεχίζοντας ένα σημαντικό έργο της προηγούμενης διοίκησης, το οποίο αναγνωρίζεται και από την σημερινή διοίκηση.

  Υπάρχουν ωστόσο πολλά περιθώρια παρεμβάσεων στις αθλητικές εγκαταστάσεις στη Λιμνοπούλα και στο Πανηπειρωτικό, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΔ Π. Κολόκας, που τόνισε, ότι το όραμα της διοίκησης είναι «να καταστήσει τα Γιάννενα κέντρο πρότυπης αθλητικής δραστηριότητας, αλλά και να αναδείξει τον αθλητισμό ως υπεραξία όχι μόνον κοινωνικής, πολιτιστικής και πολιτικής διάστασης, αλλά και οικονομικής σε έναν τόπο, όπως ο νομός Ιωαννίνων, ο οποίος προσφέρεται για πολλά είδη αθλητικού τουρισμού».

  Στη συνέχεια αναφέρθηκε επιγραμματικά στις παρεμβάσεις που έγιναν στους τρεις πρώτους μήνες που έχει αναλάβει η Επιτροπή Διοίκησης, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών άθλησης.

  Οι παρεμβάσεις

  Συγκεκριμένα:

  Α. Στο Εθνικό Στάδιο Ζωσιμάδων:

  1. Τοποθετήθηκε χαλαζιακή άμμος ολυμπιακών προδιαγραφών στην αίθουσα κλειστού στίβου, για την αναβάθμιση της ποιότητας προπόνησης των αθλητών, και για την προστασία της υγείας τους.

  2. Εκσυγχρονίστηκε ο φωτισμός της ίδιας αίθουσας με φωτιστικά LED υψηλής τεχνολογίας.

  3. Για την ίδια αίθουσα έχει δρομολογηθεί η αντικατάσταση των υαλοπινάκων, οι οποίοι καταλαμβάνουν εξαιρετικά μεγάλη επιφάνεια στις εγκαταστάσεις, στο πλαίσιο της ενεργειακής αναβάθμισης του χώρου που συνιστά αίτημα εικοσαετίας.

  Β. Στο ΠΕΑΚΙ

  1. Αναβαθμίζεται ο ηλεκτροφωτισμός στην περιμετρική διαδρομή τρεξίματος, μήκους 1250 μέτρων, με φωτιστικά LED υψηλής τεχνολογίας για την ασφαλή νυχτερινή προπόνηση των αθλουμένων.

  2. Έχει ξεκινήσει η διαδικασία αντικατάστασης του φωτισμού των γηπέδων αντισφαίρισης.

  3. Δρομολογήθηκε ήδη η τοποθέτηση φωτεινού πίνακα επιγραφών FULL MATRIX, διαστάσεων 3.0 x 5.0 μέτρων τελευταίας τεχνολογίας, τόσο για την ενημέρωση των αθλουμένων, όσο και για την προσέλκυση του ενδιαφέροντος διαφημιζόμενων, οι οποίοι έχουν ήδη εκδηλώσει μεγάλο ενδιαφέρον.

  4. Επίσης, Προχωρά, με ταχείς ρυθμούς η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση των χώρων, και η συντήρηση λειτουργικών συστημάτων που είχαν αμεληθεί επί σειρά ετών, όπως, επί παραδείγματι, τα φρεάτια άρδευσης – ύδρευσης.

  Γ. Στη Λιμνοπούλα

  1. Αναβάθμιση του αθλητικού πάρκου της, ώστε να καταστεί αυτό πρότυπος χώρος άθλησης, ψυχαγωγίας και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

  2. Έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία αντικατάστασης του φωτισμού των γηπέδων αντισφαίρισης και η φύτευση κατάλληλων δέντρων περιμετρικά.

  3. Έγινε συντήρηση των αποδυτηρίων Α.μεΑ. στο κολυμβητήριο.

  Φωτοβολταϊκά

  «Ολοκληρώνουμε τη διαδικασία σύναψης συμφωνίας με ηλεκτρικό πάροχο όπου θα μας δώσει εκτιμώμενη εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας άνω του 30% ετησίως, ενώ στην επικείμενη συμφωνία μας προβλέπεται η εγκατάσταση ειδικών αντλιών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, από την οποία θα έχει δια βίου οικονομικό αντισταθμιστικό όφελος και η εγκατάσταση του ΠΕΑΚΙ. Ολοκληρώσαμε την διαδικασία πρόσληψης 5 ατόμων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου μέσω ΑΣΕΠ, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες του ΠΕΑΚΙ», είπε ο κ. Κολόκας.

  Τέλος, έκανε γνωστό πως η Ε.Δ. προχωρά σε συνεργασία με τις τεχνικές Υπηρεσίες της Γ.Γ.Α. τη διαδικασία για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου σε έκταση 10 στρεμ. που παραχωρήθηκε από τον δήμο Ιωαννιτών.

  Ο κ. Κολόκας εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες προς τον κ. Αυγενάκη για την υποστήριξη στο έργο της ΕΔ, και ακόμη προς την Περιφέρεια και τον Αλ. Καχριμάνη, ενώ μετέφερε και την απόφαση του συναρμόδιου υπ. Εσωτερικών για την ένταξη και χρηματοδότηση αθλητικών έργων που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» για τους δήμους Ιωαννιτών, Βορ. Τζουμέρκων, Κόνιτσας, Ζίτσας, Δωδώνης και Ζαγορίου.

  Ο νέος αθλητικός Νόμος

  Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτ. Αυγνεάκης από την πλευρά του έκανε μία συνολική αποτίμηση του έργου και των αποφάσεων, που ήδη έχουν ληφθεί και εκείνων που θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή το επόμενο διάστημα, που αλλάζουν, όπως είπε, την εικόνα στον αθλητικό χάρτη της χώρας, διαμορφώνοντας ευνοϊκές συνθήκες για τον ερασιτεχνικό και μαζικό αθλητισμό.

  Παράλληλα, ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο νέο αθλητικό Νόμο, που καθορίζει ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας με ανώτατο χρονικά όρια για τις θητείες των διοικήσεων των αθλητικών Ομοσπονδιών, αλλά και στις προβλέψεις για την αυστηροποίηση των κανόνων λειτουργίας των Λεσχών Φιλάθλων με λουκέτο σε Συνδέσμους ή Συλλόγους Φιλάθλων, που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις νόμιμης λειτουργίας.

  Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ακόμη η βουλευτής Ιωαννίνων Μ. Κεφάλα.

  Απονομές

  Η εκδήλωση του ΠΕΑΚΙ είχε ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της την απονομή τιμητικής πλακέτας σε τρεις γιαννιώτες υπεραθλητές, που έτρεξαν και ολοκλήρωσαν τα τελευταία χρόνια, τον υπερμαραθώνιο αντοχής Σπάρταθλον και συγκεκριμένα τους Δημήτρη Χρόνη, Βασίλη Αναγνωστόπουλο και Δημήτρη Καννή.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ