Παρασκευή 14.06.2024
More

  Άρωμα Βιέννης και δεσμεύσεις για τη νέα χρονιά

  Ο Δήμος Ιωαννιτών υποδέχτηκε τον νέο χρόνο με κλασσική μουσική και άρωμα Βιέννης. 

  Η τελετή υποδοχής έγινε στο Πνευματικό Κέντρο στις 12 το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς, όπου υποδέχθηκαν τις αρχές, εκπροσώπους φορέων και πολίτες ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ και τα μέλη της Δημοτικής Αρχής ανταλλάσσοντας ευχές για το νέο χρόνο.

  Παραβρέθηκαν οι βουλευτές Σταύρος Καλογιάννης και Μερόπη Τζούφη, ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

  Αμέσως μετά στην κατάμεστη αίθουσα παρουσιάστηκε η μεγάλη συναυλία με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου πάνω σε κομμάτια των Γιόχαν Στράους, πατέρα και νεώτερου με κλασσικά βαλς που έχουν καθιερωθεί για τον εορτασμό.

  Ο Μ. Ελισάφ

  Στον χαιρετισμό του πριν την συναυλία ο Μ. Ελισάφ έκανε αναφορές στο έργο της δημοτικής αρχής και τις δεσμεύσεις του για τη νέα χρονιά. Όπως ανέφερε:

  «Σας καλωσορίζω στη σημερινή μας εκδήλωση και από τα βάθη της καρδιάς μου εύχομαι σε όλους η νέα χρονιά να φέρει υγεία, προκοπή και ευτυχία. Οι ελπίδες που γέννησε να γίνουν πραγματικότητα και οι προσδοκίες να αποτελέσουν αφορμή ώστε να πετύχουμε το καλύτερο. Το 2019 ήταν η χρονιά που μας εμπιστευτήκατε. Σε μία κομβική στιγμή για την πατρίδα μας και τον τόπο μας. Σήμερα λίγους μήνες μετά τις εκλογές και ακόμη λιγότερους από την ανάληψη των καθηκόντων μας, μία υπόσχεση σας δίνουμε. Την εμπιστοσύνη σας θα την τιμήσουμε! Κι αυτό θα το κάνουμε με σκληρή δουλειά, με θέληση για δημιουργία, με όραμα για τη νέα εποχή. Για τη νέα δεκαετία. Τη νέα χρονιά θέλουμε να ανταποκριθούμε στο χρέος και τις ευθύνες μας. Με σεβασμό τους πολίτες και με γνώμονα το συμφέρον των πολλών.Με αλληλεγγύη, με συνεργασία και τη συστράτευση όλων για να πάμε τα Γιάννενα πιο ψηλά». Και συνέχισε:

  «Σήμερα ξέρουμε καλά τα προβλήματα του Δήμου μας.

  Δεν είναι τα λίγα χρήματα. Δεν είναι τα λίγα έργα και οι πολλές απαιτήσεις. Δεν είναι η ανάγκη για καλύτερες υπηρεσίες προς τους πολίτες.. Δεν είναι η υποχρέωση για πιο καθαρή πόλη, για βελτίωση της καθημερινότητας.

  Αυτό που καλούμαστε να κάνουμε είναι να αλλάξουμε τη νοοτροπία. Τη νοοτροπία που θέλει λίγη δουλειά, αποποίηση της ευθύνης, αναβολή και αδιαφορία. Οφείλουμε να εμπνεύσουμε μία άλλη λογική. Τη λογική της οργάνωσης, της δουλειάς, της αποδοτικότητας. Να είμαστε όλοι χρήσιμοι για τους πολίτες.

  Κατά τον Θουκυδίδη «Έχουμε ηττηθεί ως άνθρωποι από τα τρία ισχυρότερα πάθη: τη δόξα, τον φόβο και το συμφέρον».

  Όμως μπορούμε ως άνθρωποι να νικήσουμε αν:

  Πάνω από το ατομικό μας συμφέρον βάλουμε το συνολικό, το συμφέρον της κοινωνίας και των πολιτών

  Αν διαχειριστούμε και υπερνικήσουμε τον φόβο

  Κι αν καταλάβουμε πως ακόμη και η δόξα είναι εφήμερη

  Πώς θα το πετύχουμε; Την απάντηση την δίνει ένας άλλος αρχαίος. Ο Πλάτωνας..

  Και την δίνει όταν περιγράφει τις θεμελιώδεις αρετές που πρέπει να διέπουν την ιδεώδη πολιτεία. Είναι η σοφία ώστε οι κοινωνίες να οδηγούνται στο αγαθό. Είναι η ανδρεία που σημαίνει προάσπιση των αξιών. Είναι η σωφροσύνη. Και τέλος η δικαιοσύνη. Τέσσερα συστατικά, τέσσερις αρχές και αξίες που έχουμε ανάγκη σε κάθε εποχή. Και στην εποχή μας», κατέληξε.

  Η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ελένη Ακονίδου απένειμε με τη σειρά της τα εύσημα στα μουσικά σύνολα του Δημοτικού Ωδείου που δημιουργούν τέτοια μουσικά γεγονότα όπως η πρωτοχρονιάτικη συναυλία.

  Μετά το τέλος της συναυλίας είχε προγραμματιστεί μία λιτή δεξίωση.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ