Σάββατο 20.07.2024
More

  Ένταση στο Επιμελητήριο με επίκεντρο την υποψηφιότητα

  Η ένταση μεταξύ του Γρηγ. Γκίκα και του Δημ. Δημητρίου ήταν αυτή που χαρακτήρισε την τελευταία συνεδρίαση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, με τον πρώτο να ζητά εξηγήσεις από τον πρόεδρο για την πολιτική και προσωπική του, όπως ανέφερε επιλογή, να παραμείνει στη θέση του προέδρου, ενώ έχει ήδη ανακοινωθεί η βουλευτική του υποψηφιότητα με το ΠΑΣΟΚ.

  Ο κ. Γκίκας όπως έκανε και σε πρόσφατες δηλώσεις του στα τοπικά μέσα, τόνισε πως μέχρι την προκήρυξη των εκλογών δεν προκύπτει κανένα τυπικό θέμα, αλλά η παραμονή του κ. Δημητρίου στη θέση του προέδρου, είναι ένα μείζον ηθικό θέμα για τον ίδιο και τα μέλη του Επιμελητηρίου.

  «Αναρωτιέμαι εάν αύριο ζητήσει ένας υποψήφιος βουλευτής άλλου κόμματος από αυτό με το οποίο κατέρχεστε εσείς ως υποψήφιος, να συναντήσει τους παραγωγικούς φορείς κα τα Επιμελητήρια, με ποιον θα συναντηθεί για να τον ενημερώσει στο Επιμελητήριο; Με εσάς που είσαστε ήδη υποψήφιος βουλευτής ενός άλλου κόμματος; Αυτές οι πρακτικές δεν είναι σοβαρές, όπως δεν ήταν σοβαρή και η στάση σας στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του Επιμελητηρίου, που μετατράπηκε με προσωπική σας ευθύνη σε κομματική εκδήλωση και σε εκδήλωση της προσωπικής σας προβολής», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γκίκας.

  Ο κ. Δημητρίου απάντησε πως μόλις προκηρυχθούν οι εκλογές θα υποβάλλει την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου όπως άλλωστε ρητά προβλέπεται για τις διοικήσεις των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, όπως είναι το Επιμελητήριο.

  Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η δεύτερη παράμετρος που προκάλεσε ένταση μεταξύ των δύο ανδρών, με αφορμή την επιστολή που απέστειλε τελικά η διοίκηση στο υπουργείο Άμυνας, αλλά και στην φυσική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, σχετικά με τον επικείμενο σχεδιασμό για την κατάργηση των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων σε διάφορες περιοχές, μεταξύ των οποίων και στα Ιωάννινα.

  Ο κ. Γκίκας ανέφερε πως η αντίδραση και η επιστολή του κ. Δημητρίου ήρθε με χαρακτηριστική καθυστέρηση, αφού ο ίδιος από τις αρχές Δεκεμβρίου είχε ενημερώσει το Σώμα για το ζήτημα, για να συναντήσει, όπως ανέφερε την απόλυτη άρνηση αλλά και την αδιαφορία της πλειοψηφίας.

  «Και ήρθατε μετά από δύο μήνες σχεδόν, να κάνετε αυτό που ήταν αυτονόητο, και θα έπρεπε να έχει γίνει πολύ καιρό πριν, να αποστείλετε ένα έγγραφο, με το οποίο ζητάτε ενημέρωση για το θέα, αποδεχόμενος στην πράξη, ότι είχαμε δίκιο και λέγαμε αλήθεια, όταν σας το θέσαμε», τόνισε ο κ. Γκίκας, προσθέτοντας, ότι η τελευταία ενημέρωση που έχει, είναι πως ενόψει εκλογών, η υλοποίηση του εν λόγω σχεδιασμού μετατίθεται στο μέλλον.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ