Δευτέρα 12.04.2021
More

  Η Κόνιτσα έχει ανάγκη τη βελτίωση των οδικών δικτύων

  Σε δεύτερη μοίρα πέρασαν επιμέρους ζητήματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση της Δευτέρας στη Βουλή, παρουσία του υπουργού Υποδομών κ. Καραμανλή με επίκεντρο τις εξελίξεις και την προοπτική ολοκλήρωσης της Ιόνιας Οδού.

  Ένα από αυτά ήταν και η μελέτη που συντάχθηκε μεν, αλλά ουδέποτε παραλήφθηκε από τις υπηρεσίες του υπουργείου, για τη βελτίωση του υφιστάμενου οδικού άξονα από το Καλπάκι μέχρι την Κόνιτσα με τον βουλευτή και πρώην υπουργό Στ. Καλογιάννη να υποστηρίζει πως η μελέτη είχε ολοκληρωθεί, πλην όμως κανείς δεν γνωρίζει τους λόγους για τους οποίους δεν προωθήθηκε προς υπογραφή.

  Έτσι, ο δήμαρχος Κόνιτσας Ν. Εξάρχου επανέφερε το ζήτημα με βάση την αναγκαιότητα που υπάρχει για την υλοποίηση της μελέτης, ακόμη και εάν υπάρχει ανάγκη επικαιροποίησης, κυρίως όμως βελτίωσης του οδικού άξονα.

  Από την άλλη όμως συμπλήρωσε ότι η αναγκαιότητα για την ευρύτερη περιοχή της Κόνιτσας δεν είναι απλώς η βελτίωση του συγκεκριμένου τμήματος, αλλά της παλιάς Εθνικής Οδού μέχρι τη Νεάπολη και από την άλλη και της επαρχιακής οδού προς το Νεστόριο.

  «Η Περιφέρεια Ηπείρου και πρόσφατα έχει εντάξει ένα συγκεκριμένο ποσό για τη βελτίωση του υφιστάμενου δικτύου, όμως ζητήσαμε από το υπουργείο συγκεκριμένες παρεμβάσεις και προς τις δύο κατευθύνσεις. Για την περιοχή της Κόνιτσας και όχι μόνο για την πόλη, η βελτίωση αυτών των οδικών αξόνων είναι ικανή να καταστήσει την περιοχή μας πρώτο προορισμό για όλους όσοι έρχονται από τη Μακεδονία στην Ήπειρο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Εξάρχου.

  Εγνατία Οδός

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ