Πέμπτη 25.07.2024
More

  Λιγότεροι οι κερδισμένοι, περισσότεροι οι ηττημένοι στις εκλογές του ΑΣΔΑ

  Κερδισμένοι και ηττημένοι καταγράφονται μετά τις εκλογές ανάδειξης της νέας διοίκησης στον Αναγκαστικό Σύνδεσμο Διαχείρισης Αποβλήτων Ηπείρου που πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Μεγ. Τετάρτης υπό την αίρεση φυσικά, ότι δε θα ακυρωθεί η διαδικασία, λόγω της νέας προσφυγής που θα καταθέσει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση η παράταξη «Γιάννενα – Νέα Εποχή» στον δήμο Ιωαννιτών.

  Νέος πρόεδρος του Συνδέσμου αναδείχθηκε ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος που συγκέντρωσε 22 ψήφους σε σύνολο 29 ψήφων, έναντι 6 του ανθυποψηφίου του Γεώρ. Ζυγούρη, ενώ υπήρξε και μία «λευκή» ψήφος. Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου εξελέγη η Τατ. Καλογιάννη που έλαβε 16 ψήφους έναντι 11 του Μ. Χρυσοστόμου ενώ υπήρξαν και δύο «λευκά» ψηφοδέλτια.

  Η προσφυγή που ανακοίνωσε η παράταξη Παπαγεωργίου στον δήμο Ιωαννιτών, ότι θα καταθέσει, αφορά βέβαια στην εκλογή των αντιπροσώπων του δήμου Ιωαννιτών, μεταξύ αυτών και της κας Καλογιάνη με την πρόταση αλλά και τις ψήφους της πλειοψηφίας, με την ίδια να θέτει υποψηφιότητα για τη θέση του αντιπροέδρου στον ΑΣΔΑ και τελικά να επικρατεί του αντιπάλου της Μ. Χρυσοστόμου προερχόμενου από την παράταξη Μπέγκα!

  Αυτή η «ανορθογραφία» αφορά περισσότερο την συνοχή της παράταξης Μπέγκα στον δήμο Ιωαννιτών, ο οποίος είναι πολλαπλά εκτεθειμένος με τις επιλογές του να προτείνει τόσο τον κ. Χρυσοστόμου όσο και την κα Καλογιάννη, οι οποίοι εν τέλει κονταροχτυπήθηκαν για τη θέση του αντιπροέδρου, είναι μόνο ένα από τα ανοιχτά ζητήματα που είναι βέβαιο ότι θα απασχολήσουν τις εξελίξεις στον ΑΣΔΑ στο μέλλον.

  Δεν τους βγήκαν τα κουκιά…

  Ένα δεύτερο ζήτημα έχει να κάνει με την αποτυχία των προερχόμενων από την κεντροαριστερά στο Σύνδεσμο να εκλέξουν τον κ. Χρυσοστόμου στη θέση του αντιπροέδρου, με τους προερχόμενους από την κεντροδεξιά «πολυκατοικία» να τηρούν μία περισσότερο σαφή κομματική γραμμή υποστήριξης της κας Καλογιάννη. Όπως φάνηκε από τις διαθέσεις των μελών του Συνδέσμου αλλά και από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, οι προερχόμενοι από την κεντροαριστερά στήριξαν αφενός την υποψηφιότητα Γεωργάκου για τη θέση του προέδρου, αλλά και την υποψηφιότητα Χρυσοστόμου. Εκεί όμως είτε δεν υπολόγισαν καλά τους αριθμητικούς συσχετισμούς είτε «κρεμάστηκαν» από τα μέλη του Σώματος με τα οποία άλλα είχαν συμφωνήσει και άλλα είδαν να γίνονται στην πράξη. Η εκλογή της κας Καλογιάννη στη θέση του αντιπροέδρου δε φάνηκε να έγινε δεκτή με ικανοποίηση από τους εκπροσώπους της κεντροαριστερής πτέρυγας – όχι όλων πάντως – και αυτό φάνηκε και από την πέρα ως πέρα αρνητική διάθεση του κ. Γεωργάκου ακόμη και για τυπικούς – εθιμικούς λόγους να φωτογραφηθεί με την κα Καλογιάννη, με την οποία θα συνεργαστεί στο εξής για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Ήπειρο…

  Για την Εκτελεστική Επιτροπή εξελέγησαν οι κ.κ Βαΐτσης, Ζαφείρης, Τσώλης, Πλιάκος και Καρατζάς ενώ αναπληρωματικό μέλος εξελέγη η κα Σπυροπούλου.

   

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ