Πέμπτη 13.06.2024
More

  Θετικά τα μηνύματα για το τριήμερο της Αποκριάς

  Επιμένει η Ένωση Ξενοδόχων για ένταξη, έστω και τώρα, του νομού Ιωαννίνων στο πρόγραμμα προσέλκυσης επισκεπτών στη χώρα μας

  Επιμένει η Ένωση Ξενοδόχων ασκώντας πιέσεις προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού για ένταξη, έστω και τώρα, του νομού Ιωαννίνων στο πρόγραμμα προσέλκυσης επισκεπτών στη χώρα μας κατά τους χειμερινούς και πρώτους ανοιξιάτικους μήνες.

  Ο Λευτέρης Ζαρκάδας ερωτηθείς σχετικά, εξήγησε πως είναι σημαντική η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου καθώς είναι σημαντικός παράγοντας στήριξης της τοπικής οικονομίας. «Όλο το προηγούμενο διάστημα πήγαμε καλά. Ωστόσο, η ένταξη στο πρόγραμμα θα συνέβαλε ακόμη περισσότερο στην ενίσχυση της οικονομίας από τον τουρισμό» είπε.

  Η Ένωση Ξενοδόχων με επιστολές της ζητά από τον υπουργό Τουρισμού κ. Βασίλειο Κικίλια και τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ να ενταχτεί και η περιοχή μας που ανεβαίνει διαρκώς και συγκαταλέγεται στους αγαπημένους προορισμούς.

  Να υπενθυμίσουμε ότι πριν από μήνες είχε γίνει γνωστή η πρόθεση να ενταχθεί και η Ήπειρος στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, που προβλέπει την προσέλκυση επισκεπτών από το εξωτερικό κατά τους χειμερινούς και πρώτους ανοιξιάτικους μήνες, μέσα από συνεργασίες με tour operators και αεροπορικές εταιρείες της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης. Ωστόσο, στο πακέτο συμφωνιών με τις αεροπορικές εταιρείες δεν συμπεριλαμβάνεται το Αεροδρόμιο των Ιωαννίνων.

  Στο μεταξύ θετικά είναι τα μηνύματα των προκρατήσεων για το τριήμερο της Αποκριάς. Όπως ανέφερε ο κ. Ζαρκάδας ήδη υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για κρατήσεις για εκείνη την περίοδο, ενώ ενδιαφέρον υπάρχει και για τους καλοκαιρινούς μήνες για την περιοχή του Ζαγορίου.

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ