Τετάρτη 08.12.2021
More

  Βανδαλισμοί για δεύτερη φορά στο Εβραϊκό Νεκροταφείο

  Για μία ακόμα φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες άγνωστοι καταστρέφουν και βεβηλώνουν τάφο

  Η δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, περίπου ενός μήνα από την προηγούμενη στις αρχές Αυγούστου όπου καταγράφονται βανδαλισμοί στο εβραϊκό νεκροταφείο της πόλης, αναδεικνύει πέραν των άλλων και την ολιγωρία των αστυνομικών αρχών, που είναι επιφορτισμένες με τη φύλαξη του χώρου. Το ζήτημα είναι έτσι κι αλλιώς σημαντικό και σοβαρό, ωστόσο θα χρειαστεί σοβαρότητα και υπευθυνότητα ώστε να μην επαναληφθεί, αλλά παράλληλα να διαλευκανθούν τα δύο συνεχόμενα περιστατικά. Ακριβώς το γεγονός πως μετά τον βανδαλισμό του Αυγούστου, είχε ζητηθεί από την Ισραηλιτική Κοινότητα της πόλης, η ενίσχυση των μέτρων φύλαξης του χώρου, αλλά σε μικρό χρονικό διάστημα καταγράφηκε μία δεύτερη αντίστοιχη ενέργεια, δημιουργεί έντονο προβληματισμό.

  Ο νέος βανδαλισμός στο εβραϊκό νεκροταφείο διαπιστώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, με την Ισραηλιτική Κοινότητα Ιωαννίνων να εκφράζει τη βαθιά της θλίψη και τον αποτροπιασμό της, για το νέο περιστατικό.

  «Είναι η δεύτερη φορά μέσα στο τελευταίο διάστημα που άγνωστοι εισέρχονται και βεβηλώνουν τον χώρο και την μνήμη του.

  Με σχεδόν πανομοιότυπο τρόπο ένας ακόμη τάφος υπέστη καταστροφές.

  Πρόκειται για ένα θλιβερό γεγονός σε μία πόλη όπου η Εβραϊκή Κοινότητα άφησε τα σημάδια της, συνυπήρχε αρμονικά επί αιώνες και εξακολουθεί με τα λιγοστά μέλη της να αποτελεί ένα κομμάτι από το παρόν της», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Κοινότητας.

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ