Δευτέρα 20.03.2023
More

  Η Κίνα ενέκρινε δύο νέα εμβόλια

  Οι υγειονομικές αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν ότι ενέκριναν δύο νέα εμβόλια κατά του κορωνοϊού

  Οι υγειονομικές αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν ότι ενέκριναν δύο νέα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, τα οποία ανέπτυξαν κινεζικές εταιρείες, για δημόσια χρήση.

  Τα εμβόλια αυτά, που παρασκεύασαν η κινεζική εταιρεία CanSino Biologics και μια θυγατρική της Sinopharm, έχουν λάβει υπό όρους έγκριση, αφότου επιβεβαιώθηκαν ως αποτελεσματικά κατά της νόσου Covid-19, έγινε γνωστό από την Εθνική Διοίκηση Ιατρικών Προϊόντων.

  Το Ινστιτούτο Βιολογικών Προϊόντων της Ουχάν, θυγατρική του εργαστηρίου Sinopharm, επιβεβαίωσε πως το ποσοστό αποτελεσματικότητας του εμβολίου του είναι 72,51%.

  Η CanSino Biologics αναφέρει ένα ποσοστό αποτελεσματικότητας στο 65,28% για το εμβόλιό της, 28 ημέρες μετά τον εμβολιασμό.

  Η Κίνα, επομένως, έχει δώσει το «πράσινο φως» σε τέσσερα εμβόλια που έχουν αναπτυχθεί στη χώρα. Τον Φεβρουάριο, η κινεζική ρυθμιστική αρχή φαρμάκων ενέκρινε υπό όρους την κυκλοφορία στην αγορά του εμβολίου CoronaVac της Sinovac. Τον Δεκέμβριο, η χώρα είχε εγκρίνει το εμβόλιο της Sinopharm.

  Αγώνας δρόμου από την Κίνα για την ανάπτυξη εμβολίων

  Η κινεζική αρχή φαρμάκων υπογράμμισε σήμερα ότι θα ζητήσει από τις δύο κατασκευάστριες εταιρείες να «συνεχίσουν να διεξάγουν σχετικές έρευνες, να εκπληρώνουν τα κριτήρια της υπό όρους έγκρισης και να καταθέσουν τα αποτελέσματα των επιπλέον ερευνών στις προβλεπόμενες προθεσμίες».

  Η Κίνα έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα ταχύτητας για την ανάπτυξη εμβολίων στη χώρα. Η κυβέρνηση είχε ορίσει ως στόχο να εμβολιάσει 50 εκατομμύρια ανθρώπους πριν από τα μέσα Φεβρουαρίου, με περισσότερες από 40 εκατομμύρια δόσεις να έχουν χορηγηθεί έως τις 9 Φεβρουαρίου. Η Κίνα παράσχει, επίσης, δωρεάν εμβόλια σε 53 χώρες και τα εξάγει σε περισσότερες από 20, οι οποίες έχουν κάνει παραγγελία για την αγορά τους.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ