Σάββατο 25.06.2022
More

  Η Κομισιόν ανοίγει το δρόμο για περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

  Τι αναφέρει το δημοσίευμα του Bloomberg

  H Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να υλοποιήσει περαιτέρω μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, αφού η χώρα εκπλήρωσε τις δεσμεύσεις της όπως διαπιστώνει η τελευταία αξιολόγηση, σύμφωνα με το Bloomberg που επικαλείται Ευρωπαίο αξιωματούχο.

  Η Ελλάδα εκπλήρωσε τις συμφωνηθείσες προϋποθέσεις παρά τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας και της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, σημείωσε ο αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί καθώς οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί. Η 14η έκθεση ενισχυμένης επιτήρησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται τη Δευτέρα.

  Σε μια κυρίως συμβολική κίνηση που θα σηματοδοτήσει το επίσημο τέλος της δεκαετούς κρίσης στην Ελλάδα, η χώρα αναμένεται επίσης να εξέλθει από το αυστηρό καθεστώς επιτήρησης από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς τον Αύγουστο.

  Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να λάβουν τις τελικές αποφάσεις -τόσο για τη βεβαίωση των περαιτέρω μέτρων ελάφρυνσης του χρέους όσο και για τον τερματισμό του προγράμματος ενισχυμένης εποπτείας- σε συνάντησή τους τον Ιούνιο.

   

   

  Με πληροφορίες από Bloomberg

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ