Κυριακή 25.09.2022
More

  ΗΠΑ: Χιλιάδες οι ρωσικές απώλειες καθημερινά στην Ουκρανία

  Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται για σχεδόν πέντε μήνες με Αμερικανό αξιωματούχο να τονίζει ότι οι ρωσικές απώλειες είναι βαριές.

  Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι ο ρωσικός στρατός υφίσταται χιλιάδες απώλειες καθημερινά στον πόλεμο που διεξάγει στην Ουκρανία, έχοντας χάσει συνολικά χιλιάδες υπολοχαγούς και λοχαγούς, δήλωσε υψηλόβαθμός αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

  Ο αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν επίσης ότι η Ουκρανία έχει καταστρέψει περισσότερους από 100 ρωσικούς στόχους «υψηλής αξίας» εντός της Ουκρανίας, στους οποίους περιλαμβάνονται διοικητήρια, αποθήκες πυρομαχικών και σημεία αντιαεροπορικής άμυνας.

  Τι πιστεύει ο Ζελένσκι

  Ο ουκρανικός στρατός έχει τη δυνατότητα να ισχυροποιήσει τη θέση του στο πεδίο των μαχών και να προκαλέσει μεγάλες απώλειες στους Ρώσους εισβολείς, δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι μετά τη συνάντηση που είχε με ανώτερους διοικητές των ενόπλων δυνάμεων της χώρας του.

  Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης, ο Ζελένσκι είπε μεταξύ άλλων ότι συζητήθηκε η προμήθεια σύγχρονων οπλικών συστημάτων, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να ενταθούν οι επιθέσεις κατά των ρωσικών δυνάμεων.

  «Συμφωνήσαμε ότι οι δυνάμεις μας έχουν τις δυνατότητες να σημειώσουν πρόοδο στο πεδίο των μαχών και να προκαλέσουν νέες σημαντικές απώλειες στους κατακτητές», ανέφερε, ανάμεσα σε άλλα, ο Ουκρανός πρόεδρος.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ