Παρασκευή 20.05.2022
More

  Έκτακτη ενίσχυση έως 900 ευρώ τον Δεκέμβριο- Ποιοι οι δικαιούχοι

  Διπλή ενίσχυση, με τη μορφή «κοινωνικού μερίσματος», που θα φτάνει έως και τα 900 ευρώ θα δουν τον Δεκέμβριο χιλιάδες ευάλωτα νοικοκυριά

  Πρόκειται για ένα μέτρο στήριξης που είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο και αναμένεται να πραγματωθεί πριν από τα φετινά Χριστούγεννα.

  Το φετινό «κοινωνικό μέρισμα» αφορά τα πολύ ευάλωτα νοικοκυριά και συγκεκριμένα, όλους όσοι είναι ήδη δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Οι δικαιούχοι της επιδότησης εκτιμάται ότι είναι ανάμεσα σε 270.000 έως και 280.000.

  «Η Πολιτεία αποφάσισε να παρέχει και μία πρόσθετη οικονομική στήριξη. Γι’ αυτό και τον Δεκέμβριο, σε όλους τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα καταβληθεί το διπλάσιο ποσό από αυτό που θα λάμβαναν κανονικά. Μια πράξη ανακούφισης πριν από τις γιορτές σε εκείνους που το έχουν περισσότερο ανάγκη» είχε αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

  Όπως προκύπτει, το νέο «κοινωνικό μέρισμα» θα φτάνει έως και τα 900 ευρώ -ποσό που αφορά όσους παίρνουν Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) ύψους 450 ευρώ. Για παράδειγμα:

  • Αν κάποιος παίρνει ΚΕΑ 200 ευρώ, τον Δεκέμβριο θα πάρει 400
  • Ομοίως, αν παίρνει ΚΕΑ 400 ευρώ, θα πάρει 800 ευρώ

  Υπενθυμίζεται ότι το ΚΕΑ υπολογίζεται ως εξής:

  • 200 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό
  • Προσαύξηση 100 ευρώ για ένα ενήλικο μέλος
  • Προσαύξηση 50 ευρώ για κάθε ανήλικο παιδί

  Για να λάβει ένα νοικοκυριό το «κοινωνικό μέρισμα», δηλαδή το διπλό ΚΕΑ, δεν χρειάζεται η υποβολή κάποιας αίτησης, καθώς τα ποσά θα υπολογιστούν αυτόματα από το σύστημα. Να σημειωθεί ότι στο οικονομικό επιτελείο εξετάζουν το ενδεχόμενο να δοθεί ένα ποσό, στη βάση του «κοινωνικού μερίσματος», και σε χαμηλοσυνταξιούχους, καθώς και σε υγεινομικούς -όπως συνέβη και το Πάσχα.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ