Πέμπτη 09.12.2021
More

  Οι κεντρικοί στόχοι της Ηπείρου στην ατζέντα Μητσοτάκη

  Η ΝΔ Ιωαννίνων απέστειλε στον πρωθυπουργό ενόψει ΔΕΘ τα αιτήματα για επέκταση Ιόνιας και Ε65 και το φυσικό αέριο

  Τις προτάσεις των τοπικών οργανώσεων για τα μείζονα θέματα που απασχολούν τις περιοχές τους ζήτησε η γραμματεία οργανωτικού της Ν.Δ από τις Διοικούσες Επιτροπές Εκλογικών Περιφερειών της χώρας.

  Οι προτάσεις αυτές αναμένεται να ληφθούν υπόψιν στο πλαίσιο της προετοιμασίας τουλάχιστον για την παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Θεσσαλονίκη το προσεχές Σαββατοκύριακο όπου σε φυσιολογικές συνθήκες θα πραγματοποιούνταν η επίσημη έναρξη της ΔΕΘ η οποία φέτος αναβλήθηκε.

  Η ΔΕΕΠ Ιωαννίνων όπως ανέφερε ο πρόεδρός της Θοδ. Τζαρούχης απέστειλε στη γραμματεία οργανωτικού του κόμματος τα βασικά σημεία που αποτελούν κεντρικές στοχεύσεις για την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής, όπως είναι η ολοκλήρωση των οδικών αξόνων της Ιόνιας και του Ε65, αλλά και η σύνδεση της Ηπείρου με το φυσικό αέριο.

  Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Τζαρούχης αναφέρθηκε παράλληλα και στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα που καθορίζεται αφενός από την ένταση στα ελληνοτουρικικά και αφετέρου από τη διαχείριση της πανδημίας και τις προφανείς επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία.

  Για τα εθνικά θέματα ο κ. Τζαρούχης εξέφρασε την άποψη ότι είναι δεδομένη η ενότητα του ελληνικού λαού αλλά και των πολιτικών κομμάτων ανεξάρτητα από τις επιμέρους προσεγγίσεις, προσθέτοντας ότι διαχρονικά δεν υπάρχουν κακές προθέσεις, αλλά κακές πολιτικές.

  Στο ζήτημα της οικονομίας ωστόσο όπου τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ επιβεβαιώνουν την ανησυχητική πορεία και τις επιπτώσεις της πανδημίας ο κ. Τζαρούχης τόνισε πως η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να στηρίζει στην πράξη όλους όσοι πλήττονται από την πανδημία.

  «Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω στην υλοποίηση του προγράμματός μας, ούτε θα χρησιμοποιήσουμε δικαιολογίες. Αυτό που υποσχεθήκαμε στον ελληνικό λαό θα το τηρήσουμε στο ακέραιο παρά τις δυσκολίες. Προφανώς στο οικονομικό πεδίο δεν μπορούμε να προσδοκούμε σε ενότητα, γιατί υπάρχουν σαφείς ιδεολογικές διαφορές και προσεγγίσεις με την αξιωματική αντιπολίτευση», ανέφερε μεταξύ άλλων.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

   

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ