Τρίτη 14.07.2020
More

  Αποχρώσεις- Αλλάζοντας την επικοινωνία

  Στις μέρες που βρεθήκαμε στο σπίτι αυξήθηκε πολύ η επικοινωνία με κάθε δυνατό τεχνολογικό μέσο. Τα τηλέφωνα όχι και τόσο. Ήταν πιο σύντομα, πιο πολύ για να ακούσουμε τη φωνή του άλλου να μας λέει ότι είναι καλά, ίσως ίσως και για να πάρουμε κάποιον που λέγαμε ότι θέλουμε να μιλήσουμε, αλλά το αναβάλλαμε. Τις πρώτες μέρες μιλήσαμε με πολύ κόσμο και σβήσαμε πολλές από τις αναβολές.

  Μετά ήρθε η ψηφιακή επικοινωνία, οι τηλε- επαφές με όλα αυτά τα προγράμματα και τις εφαρμογές που είχαμε στα κινητά μας και δεν τα πολυπειράζαμε. Κι έτσι μάθαμε να συνομιλούμε με την εικόνα μας, μάθαμε να φτιαχνόμαστε και λίγο μην μας πάρει κι άσχημα η κάμερα, να κοιτάμε και τον φωτισμό ή το φόντο πίσω μας και γελάσαμε με τα παθήματα πολλών επωνύμων που δεν πρόσεξαν τι γινόταν πίσω τους και εκτέθηκαν όταν ήταν δικτυωμένοι.

  Και κάμποσοι που δούλευαν από το σπίτι έμαθαν και τις τηλεδιασκέψεις, τις έμαθαν και οι πολιτικοί όπως είδαμε και καλώς έγινε είπαμε κι αυτό γιατί είχε νόημα, είχε αποτέλεσμα.

  Και τώρα που μας άφησαν να βγούμε εκεί έξω, δεν πολυβγαίνουμε ακόμα και δεν πάμε επισκέψεις και δεν συναντιόμαστε με πολλούς. Ακόμα κρατάμε αποστάσεις κι ίσως και καλά να κάνουμε. Και μοιάζει να είμαστε σε ένα μεταίχμιο που ίσως και να κρατήσει πολύ καιρό ακόμα. Και ετοιμαζόμαστε για τη νέα βιντεοκλήση σαν να μιλάμε με κάποιον στα ξένα, αλλά μιλάμε με την παρακάτω γειτονιά.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ επέστρεψε στα σύνορα της Αλβανίας

  Δεν χρειάστηκαν παρά μόνο λίγες ώρες για να επιστρέψει το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στα σύνορα της Αλβανίας και συγκεκριμένα στην Κακαβιά.

  Η ΕΕ καλεί την Τουρκία να αλλάξει την απόφαση για την Αγία Σοφία

  Για «ευρύτατη συναίνεση για κυρώσεις στην Τουρκία εάν προχωρήσει στην παραβατική συμπεριφορά» έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας

  Δικαιωμένος ο Δήμος Μετσόβου για τα μεγάλα αιολικά

  Για μία προσέγγιση που δικαιώνει και τους ισχυρισμούς και τη θέση του δήμου Μετσόβου, για την προοπτική εγκατάστασης και λειτουργίας μεγάλων αιολικών πάρκων στην οροσειρά του Περιστερίου, έκανε λόγο ο Κων. Τζαφέας

  Φωτοβολταϊκό σύστημα προσφέρει «Ενέργεια για Ζωή»

  Στη δωρεά  ενός  σύγχρονου Φωτοβολταϊκού συστήματος Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας προς το ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΑΠΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, προχώρησε ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ.

  Τα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων

  Διαβάστε στα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων σήμερα Τρίτη 14 Ιουλίου.

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.