Παρασκευή 04.12.2020
More

  Αποχρώσεις- «Χαρτογραφία» ανθρώπων μέσα κι έξω

  Αυτές τις μέρες ξαναμένουμε μέσα. Οι περισσότεροι τουλάχιστον. Αν περπατήσεις στο δρόμο θα καταλάβεις ότι έπεσε πολύ η κίνηση. Και ο κόσμος φοράει τη μάσκα του και παίρνει προφυλάξεις.

  Το τριήμερο είδα κόσμο.  Είδα τα νέα παιδιά να γυρνάνε από το κέντρο το Σάββατο το βράδυ, 12 παρά, με τις μάσκες τους, σαν μικρά πουλιά που μαζεύονται και τα λυπήθηκα λίγο κι ας κοιτάξουν όσοι παίρνουν τις αποφάσεις να φτιάξουν ένα καλύτερο κόσμο για αυτά τα παιδιά που τόσο στοχοποιούνται αυτές τις μέρες.

  Όπως είδα και κάτι λίγους πενηντάρηδες χωρίς μάσκες, από αυτούς τους μάγκες της νύχτας που πάντα έχουν άποψη για τα πάντα και κυρίως για τη βόλεψή τους. Όπως βλέπω και μερικούς ακόμα μεγαλύτερους, όλες τις μέρες, κυρίως από αυτούς της πιάτσας που λένε, που πάντα έχουν μερικές δουλειές να κάνουν και πάντα με υποχρεώσεις και το «η μάσκα μας μάρανε» στο στόμα. Ποτέ δεν τους μαραίνει κάτι δημόσιο και συλλογικό κάτι τέτοιους, κι αυτοί ατομικιστές, σαν «μεροκαματιάρηδες» καμώνονται, αλλά ελάχιστοι ως πολίτες, μαραίνονται κι αυτοί στην ασημαντότητά τους όσο περνάνε τα χρόνια τους.

  Αλλά ο περισσότερος κόσμος είναι σπίτι, δουλειά και πάλι πίσω και έχει μεγεθυνθεί πολύ ο χρόνος του και δυσκολεύεται να τον αντιμετωπίσει. Και ήταν κι ασυνήθιστος ο άνθρωπος να έχει τόσο χρόνο με τον εαυτό του, είτε είναι μόνος στο σπίτι είτε με άλλους τρεις και τέσσερις και καλείται να διαχειριστεί το χρόνο που τρέχει λογιζόμενος άχρηστος, αλλά αυτή τη ζωή έχουμε κι αυτά μας έτυχαν και κανένας χρόνος δεν είναι άχρηστος.

   

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  13 νέα κρούσματα στην Ήπειρο- Μόλις 5 στα Ιωάννινα

  Στην ΠE Ιωαννίνων το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν μόλις πέντε κρούσματα

  45 εκ. ευρώ για ενίσχυση των επιχειρήσεων από την Περιφέρεια

  Ανακοίνωση για το πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων

  Πώς θα γίνει ο εμβολιασμός στην Ελλάδα- 2 εκατ. πολίτες το μήνα

  Τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τον εμβολιασμό του πληθυσμού για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας

  Παράταση του lockdown μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου

  Την παράταση του lockdown μέχρι και τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας  

  Στις 7 Δεκεμβρίου ανοίγουν τα καταστήματα με εποχιακά είδη

  Ανακοίνωση από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.