Κυριακή 25.10.2020
More

  Αποχρώσεις- Δεν ήρθαν από το πουθενά

  Δεν είναι πρώτη φορά που ακούμε και βλέπουμε περίεργες, εμμονικές, απόψεις και πρόσωπα που προάγουν τον ανορθολογισμό και τη συνωμοσιολογία. Όλο αυτό με τους «ψεκασμένους» θυμίζει ακριβώς εκείνους που ανησυχούσαν στην αρχή της κρίσης ότι μας ψεκάζουν τα αεροπλάνα γιατί κατά τα άλλα μια χαρά ήταν και η οικονομία της χώρας και όλα.

  Επί χρόνια είχαμε στην εφημερίδα κάποιους στο τηλέφωνο να μας λένε ότι δεν αποκαλύπτουμε τους σκοτεινούς εχθρούς της πατρίδας που σχεδιάζουν τον αφανισμό των Ελλήνων ή άλλους που δεν ήθελαν να το πουν, αλλά το είχαν στο στόμα ότι «η χούντα θα μας σώσει» ή εκείνους που δεν είχαν πρόβλημα με σβάστικες κλπ κλπ. Ευγενικά τους ακούγαμε και κλείναμε το τηλέφωνο. Τι άλλο να κάναμε; Και κοιτάγαμε σε κάθε θέμα που προκύπτει να είμαστε ακριβείς, να μιλάμε με στοιχεία και τεκμηριωμένες απόψεις. Γιατί μόνο η πραγματικότητα μπορεί να βάλει έναν τοίχο μπροστά από το ψέμα ή την παράθλαση.

  Οπότε τώρα διανύουμε μία άλλη ανάλογη φάση. Στην οποία μία κρίση όπως αυτήν της πανδημίας υπάρχουν κάποιοι που τη συνδέουν με τις μισάνθρωπες απόψεις τους για τους πρόσφυγες ή τον αυταρχισμό που έχουν για τη δημοκρατία. Μπλέξαμε πάλι. Πάντα σε τέτοιες περιόδους ξεπηδάει και  λίγο ή πολύ από το σκοτάδι. Και αντιμετωπίζεται όσο λες την αλήθεια. Που είναι πολύ δύσκολο, αλλά δεν υπάρχει και εναλλακτική. Όσο αντέχεις…

   

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  30 νέα κρούσματα στα Γιάννενα- 39 στην Ήπειρο

  Συνολικά 39 τα νέα κρούσματα στην Ήπειρο. 

  Νέο ρεκόρ κρουσμάτων- 935 το τελευταίο 24ωρο

  Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας με 935 νέες μολύνσεις το Σάββατο.

  «Επιστρέφει» το πετρέλαιο λόγω χαμηλής τιμής

  Χαρακτηριστικό της νέας χειμερινής περιόδου

  Πρόβλημα με διάταξη για την εμπορία καυσόξυλων

  Πρωτοβουλία για να λυθεί το ζήτημα με μία νομοθετική ρύθμιση ανέλαβε η περιφέρεια Ηπείρου

  Αναζητούνται λύσεις για να μειωθεί η πίεση

  Στα «κόκκινα» το ΠΓΝΙ νοσηλεύοντας δεκάδες ασθενείς με covid-19

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.