Σάββατο 11.07.2020
More

  Αποχρώσεις- Είναι καιρός μόνο για έργα υπέρ του ελεύθερου χώρου

  Δεν είχα περπατήσει στην πεζοδρομημένη παραλίμνια διαδρομή μας. Μου αρκεί η βόλτα γύρω από το σπίτι μου όλο αυτό το διάστημα του εγκλεισμού και δεν βλέπω πάντα το λόγο να μετακινούμε μακριά για να περπατήσω. Είναι όμως τόσο όμορφο το να περπατάς δίπλα στη λίμνη, σε αυτήν την πόλη., Νιώθεις ότι μεταφέρεσαι σε έναν άλλο τόπο.

  Το Σάββατο το βράδυ λοιπόν, έπαθα ένα πολιτισμικό σοκ. Ήταν αυτή η πρωτόγνωρη εικόνα του πλήθους που είχε καταλάβει το δρόμο, η χαρά τους που ήταν ανάμεσα σε άλλους, που συνομιλούσαν. Και οι αποστάσεις τηρούνταν, μπορούσες να τις τηρήσεις, ακόμα κι αν κάποιος που έτρεχε απειλούσε χωρίς να το θέλει να βρεθεί πάνω σου.

  Είναι κοινότοπο να πω πόση ανάγκη έχει η πόλη από χώρους για πεζούς και ποδήλατα. Το κάναμε πρωτοσέλιδο ως θέμα, αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες του Δήμου για τις πεζοδρομήσεις. Φαίνεται όμως πια ότι δεν αρκούν όλα αυτά, ότι πέρασε ο καιρός που κάναμε αιτήματα και διεκδικούσαμε. Πλέον, είναι η ώρα μόνο για έργα. Ο κόσμος έδειξε τι θέλει, Θέλει χώρο να ανασάνει, να περπατήσει, να έρθει σε επαφή με την πόλη και το περιβάλλον. Όποιος δεν το βλέπει αυτό, δεν καταλαβαίνει από πολιτική. Ή δεν θέλει να καταλάβει.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Ξεκινούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στην Κακαβιά- 1.000 δείγματα το τριήμερο

  Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο τελωνείο της Κακαβιάς ξεκινά από σήμερα ελέγχους για κορωνοϊό.

  Τα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων

  Διαβάστε στα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων του σαββατοκύριακου 11-12 Ιουλίου

  Κ. Μητσοτάκης από Γέφυρα Πλάκας- Σύμβολο ενότητας με βάση το έργο

  Τη Γέφυρα Πλάκας επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

  Τρία θετικά κρούσματα σε Ήπειρο και Ιόνια νησιά

  Τα πρώτα "εισαγόμενα" θετικά κρούσματα κορωνοϊού έκαναν την εμφάνισή τους και σε περιοχές της Ηπείρου και των Ιονίων νήσων. 

  Ανάπτυξη με βάση τον σεβασμό στο περιβάλλον

  Προτεραιότητα για την κυβέρνηση η διασύνδεση των ορεινών όγκων με την πρωτογενή παραγωγή.

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.