Σάββατο 28.03.2020
More

  Αποχρώσεις- Γιατί δεν αλλάζει κάτι στην πόλη

  Η δημοτική αρχή κλείνει τις επόμενες ημέρες έξι μήνες στην διακυβέρνηση του Δήμου Ιωαννιτών.

  Είναι ένα διάστημα μικρό για να αναπτύξει πολιτικές, αλλά και μεγάλο για να μην αφήνει μία αίσθηση για το τι θέλει να κάνει. Για τον πολίτη πάντως, αυτό το διάστημα πέρασε χωρίς να το καταλάβει, κάτι που σημαίνει ότι το αποτύπωμα του έργου του Δήμου δεν είναι τέτοιο ώστε να επηρεάσει την καθημερινότητά του.

  Το βασικότερο πρόβλημα που έχει η δημοτική αρχή, είναι ότι μοιάζει αδύναμη να επηρεάσει τις καταστάσεις, να πάρει πρωτοβουλίες. Και στην πολιτική, αν δεν έχεις τον έλεγχο των πρωτοβουλιών, ακολουθείς συνήθως ασθμαίνοντας την πραγματικότητα. Στην πράξη, μοιάζει περισσότερο να παρακολουθεί τα όσα συμβαίνουν, να προσπαθεί να αντιληφθεί τα δεδομένα, παρά να έχει κάποια πολιτική αλλαγών. Περισσότερο περιγράφει την πραγματικότητα, παρά παρεμβαίνει. Το αν αυτό σημαίνει ότι το επόμενο διάστημα θα «τρέξει» έχοντας και την εμπειρία των πρώτων μηνών, είναι κάτι που θα δείξει.

  Τα επιχειρήματα για γραφειοκρατικές διαδικασίες και τις δυσκολίες που έχει συχνά ο κρατικός μηχανισμός, ή άλλες παθογένειες, στέκουν, αλλά ισχύουν για όλες τις δημοτικές αρχές. Η έλλειψη πλειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο είναι επιχείρημα, αλλά αφενός φάνηκε η σημασία του μόνο στην αρχή με την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της αποκομιδής, αφετέρου, ήταν γνωστό ότι θα γίνει έτσι και θα έπρεπε να είναι πιο προετοιμασμένη η δημοτική παράταξη και οι συνεργάτες της.

  Το πρόβλημα που έχει αυτή τη στιγμή η δημαρχία Ελισάφ είναι διπλό: Αφενός μοιάζει να μην έχει πολιτική ισχύ, να μην έχει «καύσιμα» για να ασκήσει την εξουσία της, που πιθανώς να δείχνει και μία αδυναμία στην εκπόνηση ολοκληρωμένου σχεδίου και επικοινωνιακής δυναμικής- η επικοινωνία όχι μόνο ως δημόσιες σχέσεις, αλλά κυρίως ως πολιτική δυναμική συνάντησης με τα ακροατήρια και τους πολίτες που θέλουν να συμβάλλουν.

  Αφετέρου, πιέζεται από το χρόνο. Έχει λίγους μήνες για να παρουσιάσει ένα σχέδιο υλοποιήσιμο αφού πιάνει καλοκαίρι μετά και κλείνει ο χρόνος, που είναι και χρόνος αποδοχής από την κοινή γνώμη που δίνεται παραδοσιακά σε κάθε κυβερνήτη, από τον δήμαρχο ως τον πρωθυπουργό. Από τον Σεπτέμβριο, όλα θα γίνουν και πιο δύσκολα και πιο επιτακτικά στην παραγωγή έργου.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  32 νεκροί συνολικά και 95 νέα κρούσματα

  Ενενήντα πέντε νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 1061. Τέσσερα άτομα εξέπνευσαν στο ίδιο διάστημα και ο συνολικός απολογισμός των θυμάτων ανέρχεται στα 32. 

  Παράταση στην υποβολή δηλώσεων λόγω κορωνοϊού

  Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε παράταση στις προθεσμίες υποβολής δηλώσεων, «για την ανακούφιση των επιχειρήσεων και των λογιστών - φοροτεχνικών» δεδομένων των προβλημάτων που ανακύπτουν από την πανδημία του κορωνοϊού και των περιοριστικών μέτρων.

  Δύο νέα θετικά κρούσματα κορωνοϊού στην Άρτα- Η εξέλιξη της πανδημίας στην Ήπειρο

  Η εικόνα ως προς τα επιβεβαιωμένα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στην Ήπειρο μέχρι σήμερα, Σάββατο 28 Μαρτίου, το μεσημέρι στα νοσοκομεία της Ηπείρου έχει ως εξής:

  Παραδόθηκαν οι πρώτες 3D προσωπίδες στο ΠΓΝΙ

  Στη διάθεση των ιατρών του ΠΓΝΙ βρίσκονται ήδη οι πρώτες προσωπίδες υψηλής προστασίας που εκτυπώθηκαν σε τρισδιάστατο εκτυπωτή, από μέλη μίας ομάδας καθηγητών και υποψηφίων διδακτόρων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αλλά και ιδιωτών.

  Προβληματισμός αντιπολίτευσης για δωρεά στον ΟΚΠΑΠΑ

  Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για το ιδιοκτησιακό του ιδρύματος της χορηγίας με αναφορές στον Τζορτζ Σόρος και η απάντηση της Δημοτικής Αρχής ενάντια σε «θεωρίες συνομωσίας».

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.