Πέμπτη 16.07.2020
More

  Αποχρώσεις- Η ασφάλεια ζωής είναι πρώτιστη πολιτική

  Το τραγικό ναυάγιο στους Παξούς δεν ήταν το πρώτο, ούτε θα είναι και το τελευταίο.

  Ειδικά σε εκείνη την περιοχή, έχουν συμβεί και άλλα ναυάγια με μεγάλες απώλειες σε μετανάστες και πρόσφυγες. Αυτή τη φορά ήταν η Ήπειρος που ανέλαβε το κρίσιμο έργο της νοσηλείας των διασωθέντων και της υποδοχής των νεκρών.

  Επαναλαμβάνω ότι δεν είναι πρώτη φορά που την τελευταία δεκαετία είμαστε μπροστά σε τέτοια περιστατικά. Περιστατικά που θυμίζουν ανάλογες τραγικές καταστάσεις με μετανάστες από την Αλβανία. Θυμάμαι έναν νέο που πνίγηκε στον Καλαμά προσπαθώντας να περάσει παράνομα στη χώρα μαζί με άλλους Αλβανούς και για ημέρες δεν τον είχε αναζητήσει κανείς.

  Το λέω, για να μην κάνουμε συνέχεια ότι πέφτουμε από τα σύννεφα και να μένουμε έκπληκτοι με το τι γίνεται δίπλα μας.

  Είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν αντανακλαστικά από τη χορεία των εύκολων απαντήσεων (πού πάνε όλοι αυτοί, πού βρίσκουν χρήματα να πληρώσουν τους διακινητές, έχουμε αλλοίωση της χώρας μας κλπ κλπ). Τα ακούσαμε και αυτή τη φορά.

  Οι περισσότεροι όμως Έλληνες όπως και οι Ευρωπαίοι που έρχονται αντιμέτωποι με τις τραγωδίες στη Μεσόγειο, το μόνο που θέλουν να μάθουν είναι πότε και πώς θα σταματήσει αυτή η πορεία θανάτου, αυτές οι διαδρομές απίστευτου ρίσκου και κινδύνου. Το ότι θα συνεχιστούν είναι βέβαιο όταν τα τύμπανα του πολέμου αυξάνουν αντί να μειώνονται σε πολλά σημεία του πλανήτη. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η Ευρώπη πρέπει να συνεχίσει να βλέπει ανθρώπους να χάνονται τόσο άδικα στα εδάφη και τις θάλασσές της. Η εξασφάλιση ασφαλούς διέλευσης είναι από τα προαπαιτούμενα μίας πολιτικής για τους πρόσφυγες.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Ρουμάνος θετικός στον κορωνοϊό στο ΠΓΝΙ

  Ρουμάνος θετικός στον κορωνοϊό διακομίστηκε στο ΠΓΝΙ.

  Αυστηρούς ελέγχους παντού κατά του κορωνοϊού ζήτησε ο πρωθυπουργός

  Την εφαρμογή «χωρίς εκπτώσεις» του υφιστάμενου πλαισίου κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού ζήτησε ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της διευρυμένης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

  Άμεση επέμβαση για τη νόσο των πλατάνων- Τι συζητήθηκε στη σύσκεψη

  Σε τρία διαφορετικά σημεία της παραλίμνιας οδού έχει επιβεβαιωθεί εργαστηριακά η ασθένεια που πλήττει τα πλατάνια και σε αυτά θα πρέπει άμεσα να γίνει επέμβαση των υπηρεσιών για την αποτροπή εξάπλωσης της ασθένειας.

  Λιγότερες εισφορές, μικρότερα βάρη στους δημότες

  Λίγο κάτω από τα 3 εκ. ευρώ διαμορφώθηκε ο ετήσιος προϋπολογισμός για τη λειτουργία του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Ηπείρου

  Με «άριστα» αξιολογήθηκε η Ιατρική Ιωαννίνων

  Αξιολόγηση με «άριστα» περιλαμβάνει η Έκθεση Πιστοποίησης του προγράμματος προπτυχιακών σπουδών που έλαβε το Τμήμα της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.