Πέμπτη 16.07.2020
More

  Αποχρώσεις- Θεόδωρος Νιτσιάκος, υπόδειγμα της Ηπειρωτικής ευποιίας

  Για την απώλεια του Θεόδωρου Νιτσιάκου, έχουν γραφτεί πλέον σχεδόν όλα. Η τοπική κοινωνία, αλλά και το πανελλήνιο, αντέδρασε με πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον από άλλες αντίστοιχες θλιβερές ειδήσεις.

  Κι αυτό γιατί ισχύει κάτι απλό: Ο Θεόδωρος Νιτσιάκος ήταν υπόδειγμα της Ηπειρωτικής ευποιίας. Δεν πρέπει να φοβόμαστε τις λέξεις όταν περιγράφουν κάτι με ακρίβεια. Ούτε πρέπει να νομίζουμε ότι οι Ηπειρώτες ήκμασαν μόνο στο παρελθόν, όταν αντίθετα δίπλα μας έχουμε πολλά ανάλογα παραδείγματα.

  Τον Θεόδωρο Νιτσιάκο δεν τον γνώριζα προσωπικά, οπότε δεν μεροληπτώ υπέρ της υστεροφημίας του. Τον γνώριζα όμως μέσα από το αποτύπωμά του στην κοινωνία, στις επιχειρήσεις. Κι εδώ έχουμε μία περίπτωση που το έργο του ανθρώπου, αποκαλύπτει και μεγάλο μέρος της ταυτότητάς του. Και μιλάμε για σπουδαίο έργο.

  Πρόκειται κατ’ αρχάς για τον ορισμό του αυτοδημιούργητου, ο νέος άνθρωπος που είδε μπροστά, που τόλμησε και με πολλά πολλά χρόνια αθόρυβης και επίπονης εργασίας κατάφερε να φτιάξει κορυφαίες, αναγνωρίσιμες διεθνώς επιχειρήσεις. Παράλληλα συνέβαλε ώστε τα Γιάννενα να γίνουν κέντρο της βιομηχανίας της πτηνοτροφίας αλλά και του τουρισμού υψηλού επιπέδου, προσφέροντας εκατοντάδες θέσεις εργασίας και ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική.

  Επιπλέον, κάτι που θεωρώ ακόμα σημαντικότερο, ήταν ο άνθρωπος που κοίταγε τη δουλειά του και ταύτιζε το όνομά του με αυτήν. Στους καιρούς της επιδερμικής προφάνειας, κόντρα στην ελαφρότητα των πάσης φύσεως «επωνύμων» και την προπέτεια κάποιων που απασχολούν τον δημόσιο χώρο, εδώ είχαμε έναν κατά τεκμήριο ισχυρό επιχειρηματία, γνώστη του αντικειμένου, πρωτοπόρο της αγοράς που όμως επέμενε να ζει με τους δικούς του όρους, με χαμηλούς τόνους, χωρίς να απασχολεί την κοινή γνώμη. Αυτός ο λιτός βίος πάνω στο δρόμο που διάλεξε εξ αρχής και τον πορεύτηκε ανταποκρινόμενος σε όλες τις προκλήσεις, είναι ένα από τα πιο τυπικά χαρακτηριστικά των Ηπειρωτών που μεγαλούργησαν διαχρονικά.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Ρουμάνος θετικός στον κορωνοϊό στο ΠΓΝΙ

  Ρουμάνος θετικός στον κορωνοϊό διακομίστηκε στο ΠΓΝΙ.

  Αυστηρούς ελέγχους παντού κατά του κορωνοϊού ζήτησε ο πρωθυπουργός

  Την εφαρμογή «χωρίς εκπτώσεις» του υφιστάμενου πλαισίου κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού ζήτησε ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της διευρυμένης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

  Άμεση επέμβαση για τη νόσο των πλατάνων- Τι συζητήθηκε στη σύσκεψη

  Σε τρία διαφορετικά σημεία της παραλίμνιας οδού έχει επιβεβαιωθεί εργαστηριακά η ασθένεια που πλήττει τα πλατάνια και σε αυτά θα πρέπει άμεσα να γίνει επέμβαση των υπηρεσιών για την αποτροπή εξάπλωσης της ασθένειας.

  Λιγότερες εισφορές, μικρότερα βάρη στους δημότες

  Λίγο κάτω από τα 3 εκ. ευρώ διαμορφώθηκε ο ετήσιος προϋπολογισμός για τη λειτουργία του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Ηπείρου

  Με «άριστα» αξιολογήθηκε η Ιατρική Ιωαννίνων

  Αξιολόγηση με «άριστα» περιλαμβάνει η Έκθεση Πιστοποίησης του προγράμματος προπτυχιακών σπουδών που έλαβε το Τμήμα της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.