Δευτέρα 28.09.2020
More

  Αποχρώσεις- Η κίνηση δημιουργεί και την αγορά

  Μία βόλτα στην αγορά για επιτόπιο ρεπορτάζ έδειξε ότι αυτή η εβδομάδα δεν πήγε τόσο καλό όσο η πρώτη. Τις πρώτες ημέρες ο κόσμος έδειξε ενδιαφέρον να βγει έξω και να βρει έναν ρυθμό κανονικότητας με μία περιήγηση στην αγορά της πόλης. Παράλληλα, είχε να κάνει και ψώνια που ως τότε δεν μπορούσε ή δεν ήθελε να τα κάνει αλλιώς. Αυτήν την εβδομάδα, θα μπορούσε κάποιος να εκτιμήσει ότι επανήλθε ένας ρυθμός μεν, αλλά πλέον ανακύπτουν και τα προβλήματα στα οποία πρέπει να συμπεριλάβουμε και τα μειωμένα έσοδα που έχουν τα νοικοκυριά.

  Στο θέμα των προϋπολογισμών για τα νοικοκυριά, πρέπει να συμπεριλάβουμε και τη διπλή ανησυχία που υπάρχει πια στον κόσμο. Από τη μία η αβεβαιότητα για το μέλλον και την ύφεση, από την άλλη ο προβληματισμός που προκύπτει από τις κυβερνητικές προθέσεις για μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα και τη γενίκευση της μερικής απασχόλησης. Μία συστηματική μείωση της πλήρους απασχόλησης είναι βέβαιο ότι θα μειώσει τη ζήτηση και την κατανάλωση και θα πλήξει την αγορά και το εμπόριο.

  Επανερχόμενοι τώρα στην αγορά των Ιωαννίνων, οι περισσότεροι καταστηματάρχες μας είπαν ότι το πρόβλημα έγκειται και στην έλλειψη στην εστίαση, στο κενό που αφήνεται όταν είναι κλειστά τα καφέ και οι χώροι για φαγητό και ποτό. Και είναι λογικό αυτό, γιατί είναι η κίνηση που δημιουργεί και την αγορά, είναι οι άνθρωποι που βγαίνουν συνολικά έξω που γίνονται και πελάτες.

  Και είναι γι’ αυτό άλλωστε που δεν είναι πολλές οι διαμαρτυρίες για το πρόωρο σχετικά άνοιγμα της εστίασης. Οι περισσότεροι καταλαβαίνουν ότι κλεισμένοι μέσα στα σπίτια, χάνουμε την αγορά και την οικονομία. Όπως έχουμε ξαναπεί πολλές φορές πρόκειται για μία από τις κορυφαίες αντιφάσεις και διλήμματα του καιρού μας.

   

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  218 νέα κρούσματα- 4 στα Ιωάννινα

  Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 218 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα.

  Επιστροφή στην Super League με το δεξί για τον ΠΑΣ- 2-2 με τον Άρη

  Με το δεξί επέστρεψε στη Σούπερ Λίγκα ο ΠΑΣ που απέσπασε ισοπαλία (2-2) από τον Άρη εκτός έδρας

  Πιέσεις για παράταση στη δήλωση αυθαιρέτων

  Την παράταση των προθεσμιών ένταξης και υπαγωγής αυθαιρέτων κατασκευών και χρήσεων στον ν. 4495/2017 ζητά το Τμήμα Ηπείρου του ΤΕΕ.

  Αναστάτωση για τα διπλώματα οδήγησης

  Πολύ διαφορετική η οδήγηση μηχανής από αυτοκίνητο επισημαίνουν οι εκπαιδευτές

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.